Επιστρέφουν τα Εκθέματα της Γιαννιώτικης Αργυροχρυσοχοΐας από τη Μόσχα στα Ιωάννινα




Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 30 Οκτωβρίου η Έκθεση της Γιαννιώτικης Αργυροχρυσοχοΐας στη Μόσχα μετά από  μια απολύτως επιτυχημένη παρουσία σχεδόν 4 μηνών, στο Μουσειακό-Εκθεσιακό Συγκρότημα της Μόσχας "Νέα Ιερουσαλήμ".
Ένα σημαντικό και πετυχημένο εγχείρημα του Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με την Μητρόπολη Ιωαννίνων, την Περιφέρεια Ηπείρου το ΚΕ.ΠΑ.ΒΙ. , το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων , την ΕΗΜ καθώς και άλλους σημαντικούς ιδιώτες -συλλέκτες-κοσμηματοπώλες και ασημουργούς της πόλης των Ιωαννίνων.
Ένα σπουδαίο εγχείρημα η υλοποίηση του οποίου απαίτησε πολύπλοκες διεργασίες και ενέργειες, καθώς και τη συνεργασία πολλών εξειδικευμένων ανθρώπων και φορέων, αλλά που ταυτόχρονα άνοιξε δρόμους για την ενίσχυση των πολιτιστικών, τουριστικών, επιχειρηματικών και εν γένει εξωστρεφών σχέσεων των Ιωαννίνων και της Ηπείρου με το Ρωσικό λαό, ενώ ταυτόχρονα έβαλε τη βάση και για μελλοντικές παρόμοιες ενέργειες εξωστρέφειας και ανάδειξης-προώθησης του τόπου.
Στις 28 Οκτωβρίου 2016 , σε συνεργασία με την Δ/νση του Μουσείου της Μόσχας, πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση ενημέρωσης και παρουσίασης του προορισμού «Ιωάννινα – Ήπειρος» προς τα Ρωσικά ΜΜΕ, για το επίσημο  κλείσιμο της Έκθεσης.
Κλιμάκιο της ομάδας εργασίας με εκπροσώπους του Δήμου και της Μητροπόλεως έχει μεταβεί στη Μόσχα, ώστε να επιβλέψει και να διασφαλίσει την ορθή διαδικασία αποσυναρμολόγησης της Έκθεσης καθώς και την ασφαλή συσκευασία και μεταφορά των εκθεμάτων στα Ιωάννινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]