ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Δεν καταβάλλουν διόδια στους αυτοκινητόδρομους τα άτομα με αναπηρία Απάντηση του Υπ. Υποδομών σε Ερώτηση του Βασίλη Γιόγιακα

Δεν καταβάλλουν διόδια στους αυτοκινητόδρομους τα άτομα με αναπηρία

Απάντηση του Υπ. Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε Ερώτηση του Βασίλη Γιόγιακα

Η διέλευση των αναπηρικών αυτοκινήτων από τους σταθμούς διοδίων όλων των αυτοκινητοδρόμων της χώρας γίνεται χωρίς να καταβάλλονται διόδια τέλη, σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε σχετική Ερώτηση του Βασίλη Γιόγιακα.

Στο κείμενο της απάντησης σημειώνεται ότι, αν και στην ισχύουσα πολιτική διοδίων δεν προβλέπεται εξαίρεση για τα οχήματα των ατόμων με αναπηρία, όλες οι εταιρείες παραχώρησης επιτρέπουν τη διέλευσή τους χωρίς την καταβολή διοδίων. Κάθε εταιρεία ακολουθεί διαφορετική διαδικασία προκειμένου, όπως αναφέρεται, να αποφευχθεί η κατάχρηση της κάρτας από μη αναπηρικά αυτοκίνητα. Μάλιστα τονίζεται ότι, επειδή η πολιτική διοδίων καθορίζεται στους νόμους με τους οποίους έχουν κυρωθεί οι Συμβάσεις Παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων, οποιαδήποτε αλλαγή της πολιτικής αυτής θα απαιτούσε Συμφωνία με τους Παραχωρησιούχους που θα έπρεπε να κυρωθεί με νόμο από τη Βουλή. Γι’ αυτό και δεν είναι δυνατή η έκδοση ενιαίας ηλεκτρονικής κάρτας διέλευσης διοδίων από δημόσια Αρχή, που ήταν ένα από τα ερωτήματα του βουλευτή Θεσπρωτίας.

Διαβάστε ολόκληρη την απάντηση εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]