Τύλιξαν σε χαλί τον πεθαμένο πατέρα τους αλλά ...τον έχασαν στην Κακαβιά!

Είναι από τα θέματα που δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις ή να κλάψεις καθώς οι παρενέργειες της οικονομικής κρίσης έχουν εξαπλωθεί σε κάθε πτυχή της ανθρώπινης δραστηριότητας, ακόμη και στο θάνατο.
Στις αρχές του καλοκαιριού ένας ηλικιωμένος συμπατριώτης μας που κατάγονταν από χωριό της Β.Ηπείρου απεβίωσε στο σπίτι του στο Περιστέρι Αττικής. Τα παιδιά του μην έχοντας την οικονομική δυνατότητα να ζητήσουν από γραφείο τελετών να μεταφέρει με νεκροφόρα τον πατέρα τους στο χωριό του στην Αλβανία αποφάσισαν να τον μεταφέρουν με το αυτοκίνητό τους.Σκέφτηκαν όμως πως δεν μπορούσε να γίνει η μεταφορά του στα καθίσματα , γι αυτό αποφάσισαν να τον τυλίξουν σε ένα χαλί, να τον τοποθετήσουν στη σχάρα του αυτοκινήτου για
 να πάνε να τον κηδέψουν.
Όλα πήγαιναν σύμφωνα με το σχέδιο μέχρι που έφτασαν τα ξημερώματα κοντά στην Κακαβιά.
Εκεί σταμάτησαν μέχρι να ξημερώσει αλλά για κακή τους τύχη τους πήρε ο ύπνος.
Μόλις ξημέρωσε έντρομοι διαπίστωσαν πως το χαλί με τον νεκρό είχε κάνει φτερά και έτσι άρχισαν να ψάχνουν. Μετά από λίγη ώρα  η αγωνία τους έλαβε τέλος καθώς κοντά σε ρέμα βρήκαν το χαλί ανοιχτό και τον νεκρό πατέρα τους πάνω του.Αφού έγινε η κηδεία στην επιστροφή τους στην Ελλάδα θέλησαν να μάθουν τι είχε συμβεί.
Ρωτώντας έμαθαν πως το συγκεκριμένο βράδυ δυο αγροτικά που επέβαιναν  αθίγγανοι έκαναν βόλτες στα χωριά της περιοχής κλέβοντας ότι έβρισκαν αφύλαχτο και έτσι έφτασαν στο συμπέρασμα πως το χαλί το έκλεψαν οι τσιγγάνοι.
Φανταστείτε  την τρομάρα των τσιγγάνων όταν ξεδίπλωσαν το χαλί και αντίκρυσαν τον πεθαμένο καθώς όπως είναι γνωστό οι τσιγγάνοι φοβούνται πολύ τους νεκρούς και τα φίδια. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως ακόμη θα τρέχουν....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]