ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ενισχύεται η συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Ενισχύεται η συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Στην εμβάθυνση της συνεργασίας τους σε ακόμη πιο γόνιμο έδαφος δυναμικής αλληλεπίδρασης προχωρούν ο Δήμος Ιωαννιτών και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, προς όφελος της πόλης, των κατοίκων της, των επισκεπτ
ών και, ασφαλώς, της πανεπιστημιακής κοινότητας του Νομού.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχε ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Τουρισμού Νίκος Γκόλας με τον Πρύτανη Γιώργο Καψάλη και τον Καθηγητή Ανδρέα Φωτόπουλο -πρόεδρο της Επιτροπής Λόγου και Τέχνης και Αναπληρωτή Πρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού - αναγνωρίστηκαν τα θετικά αποτελέσματα των έως τώρα συνεργειών για τη στήριξη της πολιτισμικής φυσιογνωμίας και την οικονομική ανάπτυξη της πόλης και συνομολογήθηκε η αναγκαιότητα για περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο φορέων.
Ο Αντιδήμαρχος διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του ότι ο Δήμος Ιωαννιτών διαθέτει τη βούληση να στηρίξει ενεργά κάθε παραγωγική πρόταση συνεργασίας που μπορεί να συνεισφέρει στην αισθητική, πνευματική, επιστημονική καλλιέργεια κι εν τέλει στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου στην πόλη μας.
 «Η προκοπή και η εξασφάλιση της ευημερίας στον τόπο μας είναι ευθύνη και χρέος όλων μας», επισήμανε και πρόσθεσε ότι η ακτινοβολία των δραστηριοτήτων ενός πανεπιστημίου, όπως αυτού των Ιωαννίνων που συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην πνευματική, πολιτισμική και οικονομική ανάπτυξη του Νομού κι ευρύτερα της Ηπείρου.
 Στο πλαίσιο της αναβάθμισης της συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, παρουσίασε συγκεκριμένες προτάσεις, με σκοπό την ενίσχυση του εκπαιδευτικού και συνεδριακού τουρισμού, αλλά και την τόνωση της πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης.
Παράλληλα ο κ. Γκόλας πρότεινε, ορισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις του πανεπιστημίου να ενταχθούν στο πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ιωαννιτών, κάποιες άλλες να φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του και να στηριχθούν επικοινωνιακά πρωτοβουλίες και δράσεις που θα αναληφθούν από κοινού.
Επίσης, συμφωνήθηκε να αναδειχθούν και να προβληθούν, μέσω των διαύλων επικοινωνίας του Δήμου (ιστοσελίδα κ.α.), σημαντικές πτυχές της πολυδιάστατης δραστηριότητας του πανεπιστημίου (προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, ερευνητικά και επιστημονικά επιτεύγματα, πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκθέσεις, προβολή κινηματογραφικών ταινιών, παρουσίαση θεατρικών παραστάσεων, συμπόσια, συνέδρια, ημερίδες, διαλέξεις κ.α.).
Η πρωτοβουλία αυτή, εκτιμάται πως θα ενδυναμώσει την εικόνα των Ιωαννίνων ως αναγνωρίσιμο εκπαιδευτικό προορισμό υψηλής επιστημονικής κατάρτισης, ερευνητικού και διδακτικού έργου. Παράλληλα, θα προσφέρει πιο δυναμική ώθηση στην ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού.
     Ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η συζήτηση που έγινε με τα μέλη της Επιτροπής Λόγου και Τέχνης του πανεπιστημίου, ενώ στη συνάντηση που είχε ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Τουρισμού με τον Καθηγητή, Ξενοφώντα Μπήτσικα, Κοσμήτορα της Σχολής Καλών Τεχνών, συζητήθηκε φοιτητές του Τμήματος να συμμετάσχουν στο χριστουγεννιάτικο εορτασμό της πόλης, διακοσμώντας κάποια επιλεγμένα σημεία της με τη δική τους καλλιτεχνική, αισθητική προσέγγιση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]