ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Το χρέος πρέπει να μειωθεί για να γίνουν επενδύσεις | Συνεργασία με Κίνα

Θέματα που έχουν να κάνουν με την εμβάθυνση της στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα και την επέκτασή της σε νέους τομείς συζήτησε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Λιου Γιουνσάν, που είναι μέλος του Πολιτικού Γραφείου και της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, αρμόδιος για ζητήματα πολιτισμού.
Στον σύντομο διάλογο που είχαν κατά την έναρξη της συνάντησής τους που ολοκληρώθηκε προ ολίγου, ο πρωθυπουργός καλωσόρισε τον κ. Γιουνσάν στην Ελλάδα, επισημαίνοντας, ότι γίνεται μετά τη δική του επίσκεψη στο Πεκίνο, «που πιστεύω ότι σηματοδοτεί μια νέα εποχή στις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες και στη στρατηγική συνεργασία που έχουμε οικοδομήσει». Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι πρόκειται για «μια συνεργασία που επεκτείνεται πια σε μια σειρά από τομείς, στις μεταφορές, την ενέργεια, τον πολιτισμό και θα πρέπει να ανιχνεύσουμε τη δυνατότητα να είμαστε πολύ αποτελεσματικοί και συγκεκριμένοι σε όλους αυτούς τους τομείς, κάνοντας βήματα παραπέρα».
Από την πλευρά του ο κ. Γιουνσάν αναφέρθηκε στην «πολύ καλή συνάντηση» που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, νωρίτερα προτού μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, προσθέτοντας, ότι «ενδιαφέρεται πολύ ο εξοχότατος Πρόεδρος για τις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ των χωρών μας». «Γι' αυτό», συνέχισε ο κ. Γιουνσάν, «πιστεύω ότι η επίσκεψή μου αυτή θα προωθήσει την περαιτέρω ενίσχυση της συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης Κίνας - Ελλάδας».
Αναφερόμενος και στη χθεσινή συνάντηση που είχαν με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος του παρέθεσε δείπνο χθες βράδυ στο Μ. Μαξίμου, ο κ. Γιουνσάν είπε ότι «χτες το βράδυ ήταν η πρώτη μας συνάντηση αλλά πραγματικά ένιωσα σαν παλιός φίλος μαζί σας, είστε αξιόπιστος και καλός φίλος μας».

Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Νωρίτερα, ο κ. Γιουνσάν συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο.
Pavlopoulos
Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι Ελλάδα και Κίνα εκπροσωπούν δυο πανάρχαιους πολιτισμούς, που έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα στον παγκόσμιο πολιτισμό και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά και τόνισε ότι και σήμερα μπορούν, μέσα από τα διδάγματά τους και την κληρονομιά τους, να υπερασπισθούν τρεις βασικές αρχές που είναι απαραίτητες για να πορευτεί η ανθρωπότητα κατά τον προορισμό της. Και αυτές είναι οι αρχές της ειρήνης, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης.
Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε τον κινέζο αξιωματούχο, για το δώρο προς το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, κάνοντας λόγο για ένα πολύτιμο κόσμημα του κινεζικού πολιτισμού.
Από την πλευρά του ο κ. Λιού Γιουνσάν, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την συνάντηση, υπογράμμισε ότι κύριος σκοπός της επίσκεψής του είναι η υλοποίηση των κοινών συμφωνιών, στις οποίες έχουν καταλήξει οι ηγέτες των δύο πλευρών και η προώθηση περαιτέρω, της συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης Κίνας-Ελλάδας και ειδικότερα στον τομέα των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των δυο χωρών.

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]