ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

LIVE:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Αλλάζει σημαντικά ο καιρός από Τρίτη

πτώση της θερμοκρασίας από Τρίτη και... μετά καταιγίδες
Στην τελευταία στροφή βρισκόμαστε, πριν αποχαιρετήσουμε τις σχεδόν καλοκαιρινές ημέρες που διανύουμε μέχρι σήμερα. Ο Αντικυκλώνας ετοιμάζεται να αποχωρήσει, δίνοντας τη θέση του πλέον σε ποιο φθινοπωρινές καταστάσεις. Ψυχρές αέριες μάζες θα εισχωρήσουν στα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη. Μέρος της ψυχρής αυτής αέριας μάζας θα επηρεάσει και τη χώρα μας, ρίχνοντας τον υδράργυρο κατά 10 περίπου βαθμούς.

Στη συνέχεια, καθώς οι ψυχρές αέριες μάζες θα κινηθούν προς την Κεντρική Ευρώπη, θα κατηφορίσουν στη Μεσόγειο και θα συναντήσουν τα ζεστά νερά της, οπότε και θα προκαλέσουν τη γέννηση χαμηλού Δυτικά της χώρας μας το οποίο ίσως αποδειχτεί αρκετά ισχυρό, εξέλιξη για την οποία είχαμε προειδοποιήσει σε προηγούμενη ανάλυση μας την οποία μπορείτε να δείτε κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

To χαμηλό σύμφωνα με τη πρόβλεψη του περιοχικού μας μοντέλου

Η αρχική μας αυτή εκτίμηση, σύμφωνα και με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, έχει πλέον αρκετά μεγάλες πιθανότητες να επαληθευτεί. Τα προηγούμενα 24ωρα, γέμισε το διαδίκτυο με τίτλους όπως ''Έρχεται χιονιάς μέσα στον Οκτώβριο’’ και άλλα τέτοια ωραία… μαργαριτάρια!!! Η κάθοδο των πολύ ψυχρών αερίων μαζών προς τα Βαλκάνια και την περιοχή μας, είχε φανεί εδώ και αρκετές ημέρες στα προγνωστικά μοντέλα.

Ωστόσο αρκετά site αμφιβόλου ποιότητας, έτρεξαν να διαδώσουν πως έρχεται χιονιάς στην Ελλάδα χωρίς να μπουν στη διαδικασία να εξετάσουν όλες τις παραμέτρους της ψυχρής αυτής εισβολής, η οποία είναι αρκετά αξιόλογη για την εποχή και θα δώσει χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Γηραιάς Ηπείρου, αλλά όχι στη χώρα μας όπως λανθασμένα διατύπωσαν αρκετές ιστοσελίδες, καθώς στη χώρα μας οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στις βουνοκορφές της Βόρειας χώρας.

H κάθοδος ψυχρών αερίων μαζών σύμφωνα με την πρόβλεψη του περιοχικό μας μοντέλου

νας προγνώστης θα πρέπει να εξετάζει όλες τις παραμέτρους πριν αποφασίσει να βγάλει τέτοιους τίτλους, προς χάριν ίσως μερικών κλικ παραπάνω στη σελίδα του. Ο υποτροπικός, παραμένει ακόμη δυναμικά στο καιρικό παιχνίδι και... δημιουργεί ένα φυσικό εμπόδιο στην περεταίρω κάθοδο τέτοιων συστημάτων στην περιοχή μας. Από την άλλη, μεγάλο μέρος αυτής της ψυχρής μπάλας θα κινηθεί προς τα Δυτικά.

Από εκεί θα βρεθεί στη Μεσόγειο με αποτέλεσμα τη δημιουργία χαμηλού βαρομετρικού. Σε πρώτη φάση, η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι περίπου της τάξεως των 9 με 12 βαθμών, ενώ οι βροχές θα αφορούν τα Βόρεια και Βορειοανατολικά. Στις εκεί βουνοκορφές θα σημειωθούν χιονοπτώσεις. Από την Παρασκευή περιμένουμε ισχυρές καταιγίδες, με τους Νοτιάδες να ανεβάζουν λίγο τη θερμοκρασία. Νεότερα στοιχεία θα δώσουμε σε επόμενο δελτίο μας.

Όλες οι λεπτομέρειες της επερχόμενης καιρικής μεταβολής, θα δίνονται κάθημερινά στο πρώτο καιρικό ραδιόφωνο της χώρας από τις 22:00 έως τις 00:00 το βράδυ, στην εκπομπή Greek Meteo News με τον Κώστα Πολυχρόνη. Για σύνδεση με το Radio Xalazi ΚΛΙΚ ΕΔΩ. 

Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κώστας  //για το xalazi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]