Έλληνες εθελοντές στις έρευνες για τον Μπεν

«Όλα αυτά τα χρόνια η οικογένειά μου ζούσε με την ελπίδα ότι ο Μπεν θα γυρνούσε σπίτι», είπε η αδερφή του

Για έβδομη ημέρα συνεχίζονται οι έρευνες στην Κω και ακόμη δεν έχει βρεθεί κάποιο στοιχείο που να οδηγεί στην εξιχνίαση της εξαφάνισης του Μπεν. Αντ’ αυτού στο χωράφι που υπέδειξε στις Αρχές ο μάρτυρας-κλειδί ανακαλύφθηκαν αρχαίοι ρωμαϊκοί τάφοι δυσκολεύοντας τις ανασκαφές στην περιοχή  όπου εθεάθη για τελευταία φορά το νήπιο. 

Την περασμένη Παρασκευή δημιουργήθηκε στο νησί μία μικρή αναστάτωση αφού ο ιδιοκτήτης του χωραφιού στο οποίο βρίσκεται το αγροτόσπιτο όπου διέμενε ο Μπεν με την οικογένειά του 25 χρόνια πριν, εξέφρασε τις αμφιβολίες αναφορικά με τις έρευνες λόγω της αρχαίας ανακάλυψης.

Οι Βρετανοί αξιωματικοί, όμως δεν θέλησαν να βάλουν στοπ στις ανασκαφές τουλάχιστον μέχρι να δοθεί εντολή από τις αρμόδιες αρχές, όπως και έγινε αφού με εισαγγελική εντολή διακόπηκαν για κάποιες ώρες οι έρευνες στο χωράφι. Ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται κανονικά αφού δόθηκε η απαραίτητα άδεια από τις αρμόδιες Αρχές. «Ανακαλύψαμε κάποιους αρχαίους τάφους στην περιοχή την οποία ερευνούμε. Λόγω αυτής της ανακάλυψης, έπρεπε να γίνουν κάποιες συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές και τον ιδιοκτήτη έτσι ώστε να διασφαλιστεί το συγκεκριμένο σημείο. Την ώρα των συζητήσεων τα μέλη της ερευνητικής μας ομάδας επικεντρώθηκαν στο δεύτερο σημείο που επιθυμούμε να ερευνήσουμε. Οι συζητήσεις ευοδώθηκαν και είμαστε πάλι εδώ στο σημείο και οι έρευνες συνεχίζονται», δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής των Βρετανών ερευνητών, Τζον Κάζινς.

Την απάντηση ίσως δώσουν τα σανδάλια 

Αυτή τη στιγμή το κλιμάκιο με τους έμπειρους Βρετανούς ερευνητές έχει στα χέρια του ένα πανομοιότυπο ζευγάρι σανδάλια με αυτά που φορούσε το νήπιο λίγο πριν χαθεί από το αγροτόσπιτο. 

Οι ερευνητές τις προηγούμενες ημέρες ήρθαν σε επικοινωνία με μία επιχείρηση του νησιού και ζήτησαν να κατασκευαστεί ένα πανομοιότυπο ζευγάρι προκειμένου να το συγκρίνουν με κάποια ευρήματα που έχουν στη διάθεσή τους από τις ανασκαφές του 2012. 

Όσον αφορά τα οστά που έχουν συλλέξει μέχρι στιγμής αλλά και τα στοιχεία αποσύνθεσης που βρέθηκαν στο χωράφι αποδείχτηκε έπειτα από ανάλυση στα εργαστήρια ότι ανήκουν σε ζωικούς οργανισμούς.


Έλληνες εθελοντές βοηθούν στις έρευνες για τον Μπεν Με μία ανακοίνωση η οικογένεια του Μπεν εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στους Έλληνες εθελοντές που συμμετέχουν στις ανασκαφές προκειμένου να εντοπιστεί κάποιο στοιχείο που θα λύσει επιτέλους το μυστήριο της εξαφάνισής του.  

«Είμαστε ευγνώμονες για τη βοήθεια και την υποστήριξη των εθελοντικών ομάδων που δουλεύουν με τους αστυνομικούς. Το να γνωρίζουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι δίνουν τον χρόνο τους και είναι τόσο συντετριμμένοι όσο και εμείς για να βρεθούν απαντήσεις, είναι κάτι για το οποίο θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες. Μας έχουν πει ότι οι εθελοντές πηγαίνουν στο σημείο κατευθείαν μετά την δουλειά τους και τις ημέρες που έχουν ρεπό και ειλικρινά δεν μπορούμε να τους ευχαριστήσουμε όσο θα θέλαμε», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της οικογένειας. 
Οι συγγενείς του Μπεν παρακολουθούν την ίδια ώρα με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις στην Κω καθώς έπειτα από 25 ολόκληρα χρόνια αναμονής και συνεχούς αναζήτησης μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με την σκληρή αλήθεια. 

Συγκλονιστική μάλιστα είναι και η συνέντευξη που παραχώρησε η 22χρονη αδερφή του Μπεν Leighanna Needham, στην βρετανική τηλεόραση η οποία μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της είπε πως όλα αυτά τα χρόνια εκείνη και η οικογένειά της ζούσαν με την ελπίδα ότι ο Μπεν θα επιστρέψει και πάλι σπίτι.

«Κανένας από εμάς δεν θέλει να πιστέψει ότι θα βρεθεί κάτι εκεί γιατί αυτά τα 25 χρόνια μάχης, πόνου και ελπίδας θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί τότε. Είμαστε μια οικογένεια που έχει ζήσει με την ελπίδα και τι κάνεις όταν αυτή η ελπίδα παύει να υπάρχει; Πώς συνεχίζεις όταν δεν έχει απομείνει τίποτα;». 

πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]