ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση σωματεμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση σωματεμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών

Συνελήφθησαν πέντε (5) μέλη του κυκλώματος εκ των οποίων δύο (2) ημεδαποί και τρείς (3) αλλοδαπές

Αναζητούνται τρία (3) ακόμη μέλη

Κατασχέθηκαν έντεκα (11) διαβατήρια τρίτων προσώπων, το χρηματικό ποσό των -6.310- ευρώ καθώς και πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση σωματεμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών.

Συνελήφθησαν στις 12-10-2016 στην Αθήνα, ύστερα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε οικίες και οίκους ανοχής, πέντε (5) μέλη της σπείρας, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά. Πρόκειται για δύο (2) ημεδαπούς, ηλικίας 37 και 49 ετών και τρείς (3) αλλοδαπές, ηλικίας 22, 49 και 61 ετών. Επιπλέον, αναζητείται ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας καθώς και δύο (2) γυναίκες, ως συνεργοί τους.

Ακόμη, κατά τη διάρκεια της ίδιας επιχείρησης, συνελήφθησαν τέσσερις (4) γυναίκες για παράβαση του νόμου περί εκδιδόμενων προσώπων και προσήχθησαν άλλες ένδεκα (11) αλλοδαπές.

Σε βάρος των μελών του κυκλώματος, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της σωματεμπορίας και της μαστροπείας καθώς και για παράβαση των νόμων περί αλλοδαπών και περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ερευνών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων για τον εντοπισμό θυμάτων σωματεμπορίας, αποκαλύφθηκε η δράση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης στην εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών και ταυτοποιήθηκαν τα μέλη της.

Όπως εξακριβώθηκε, τα μέλη του κυκλώματος είχαν διακριτούς ρόλους και δρούσαν συγκεκαλυμμένα. Συγκεκριμένα η 22χρονη συλληφθείσα, είχε αναλάβει τον εντοπισμό των γυναικών-θυμάτων, οι οποίες βρίσκονταν στην Ουκρανία σε δεινή οικονομική κατάσταση και με την υπόσχεση εύρεσης νόμιμης εργασίας στην Ελλάδα με μεγάλες οικονομικές απολαβές, τις έπειθε να έλθουν.

Με την άφιξη τους στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, οι συλληφθέντες ημεδαποί (αρχηγικά μέλη) παραλάμβαναν τις γυναίκες και τις εγκαθιστούσαν σε ένα από τα έξι διαμερίσματα που είχαν μισθώσει στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας και στη συνέχεια της οδηγούσαν σε οίκους ανοχής που διατηρούσε η οργάνωση.

Ακόμη, τα μέλη της οργάνωσης, κατά τις πρώτες ημέρες παραμονής των εκδιδόμενων γυναικών στην Αθήνα, τους αφαιρούσαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα ενώ τα αρχηγικά μέλη διέρχονταν από τους οίκους ανοχής προκειμένου να επιτηρήσουν την λειτουργία τους και να παραλάβουν το σύνολο των εσόδων τους.

Επιπλέον, στις περιπτώσεις που τα θύματα δεν ικανοποιούσαν τις απαιτήσεις της οργάνωσης, «πωλούνταν» έναντι αμοιβής ύψους -3.000- ευρώ, στον 32χρονο υπήκοο Αλβανίας που αναζητείται, ο οποίος αναλάμβανε την περαιτέρω εκμετάλλευσή τους.

Στην κατοχή των δραστών καθώς και από έρευνες σε χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Το χρηματικό ποσό των -6.310- ευρώ
Ένδεκα (11) διαβατήρια τρίτων προσώπων
Πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων που αφορούσαν την λειτουργία των οίκων ανοχής
Πλήθος αποδείξεων πληρωμών δελτίων στοιχηματισμού τυχερών παιγνίων
Δύο (2) αυτοκίνητα
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]