ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Συνεχίζονται οι έλεγχοι, χωρίς ζημιές τα σχολικά κτίρια του Δήμου Ζίτσας

Αυτοψίες σε όλα τα κτίρια των  Δημοτικών  σχολείων, Γυμνάσιων - Λυκείων, των Παιδικών Σταθμών και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.Α.Π.) του Δήμου Ζίτσας πραγματοποιούν από το πρωί της Δευτέρας (17/10/2016) μεικτά κλιμάκια μηχανικών του ΤΑΣ Κοζάνης και του Δήμου Ζίτσας.

Τα κλιμάκια των μηχανικών ξεκίνησαν τους επιτόπιους ελέγχους νωρίς το πρωί και μέχρι το μεσημέρι είχαν ελέγξει το μεγαλύτερο αριθμό των σχολικών κτιρίων χωρίς να διαπιστώσουν ζημιές από τις συνεχείς σεισμικές δονήσεις που σημειώνονται στην περιοχή τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

«Η άριστη συνεργασία που είχαμε με το Γενικό Γραμματέα της  Αποκεντρωμένης Διοίκησης είχε άμεσα αποτελέσματα καθώς σε σύντομο διάστημα με τρία μεικτά κλιμάκια μηχανικών καλύψαμε τα περισσότερα σχολικά κτίρια του Δήμου, ανέφερε ο Δήμαρχος  Μιχάλης Πλιάκος ο οποίος συνόδευσε τους μηχανικούς στους ελέγχους και πρόσθεσε: «Οι ειδικοί ελέγχουν σπιθαμή προς σπιθαμή τις κτιριακές εγκαταστάσεις και εμείς βασιζόμαστε στα δικά τους συμπεράσματα. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα ακούσαμε πάρα πολλά, γι αυτό θα συστήσω για ακόμη μία φορά σε όλους ψυχραιμία».

Στο μεταξύ, τα σχολεία στο Δήμο Ζίτσας θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη (18/10/2016). Την  απόφαση έλαβε το μεσημέρι της Δευτέρας ο κ. Πλιάκος  προκειμένου να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι  σε όλα τα σχολικά κτίρια.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν έλεγχοι στα υπόλοιπα Δημόσια κτίρια καθώς και σε ιερούς ναούς που έχουν αναφερθεί ζημιές (Μονή Πατέρων στην Τ.Κ. Λιθίνου, Αγία Παρασκευή στην Τ.Κ. Ασφάκας και  Αγίου Δημητρίου στην Τ.Κ.  Βουνοπλαγιάς.

Σε ότι αφορά στα ιδιωτικά κτίρια οι πολίτες θα μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο Ζίτσας για να καταθέτουν σχετικές αιτήσεις οι οποίες στη συνέχεια θα διαβιβάζονται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση που θα συστήσει και τα συνεργεία για τους σχετικούς ελέγχους.

ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

Το πρωί της Κυριακής παρουσιάστηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της Τ.Κ. Παλιουρής καθώς η κατολίσθηση που σημειώθηκε στην περιοχή λόγω των σεισμών παρέσυρε στύλο της ΔΕΗ. Η διακοπή ρεύματος στην Τοπική Κοινότητα αποκαταστάθηκε το μεσημέρι της ίδια ημέρας χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της ΔΕΗ που απέστειλε συνεργεία και αποκατέστησαν τη ζημιά.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]