Αλ. Τσίπρας: «Προτιμώ να κερδίζω τις εκλογές, παρά τις δημοσκοπήσεις»

Προτιμώ να κερδίζω τις εκλογές, παρά τις δημοσκοπήσεις, είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας με ομάδα δημοσιογράφων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους οποίους υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.
Συγκεκριμένα, στη διάρκεια της συζήτησης ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε αναφορικά με το ενδεχόμενο ανασχηματισμού και για το εάν αυτό σχετίζεται με την εικόνα της κυβέρνησης στις δημοσκοπήσεις. Ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι και στο παρελθόν, τα τελευταία δύο χρόνια, οι δημοσκοπήσεις εμφάνιζαν τη ΝΔ να προηγείται αλλά το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό και υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε ότι προτιμά να κερδίζει τις εκλογές παρά τις δημοσκοπήσεις.
«Προτιμώ να κερδίζω τις εκλογές παρά τις δημοσκοπήσεις. Οι εκλογές θα γίνουν το 2019. Τότε θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε το έργο μας και οι πολίτες να συγκρίνουν τι έγινε με την ανεργία σε σχέση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και τι έγινε με το θέμα της ύφεσης. Είμαι αισιόδοξος», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο, επίσης, για ανάγκη αντικατάστασης της λιτότητας με μία αναπτυξιακή ατζέντα για το καλό της κοινωνίας και της οικονομίας. Όπως επισήμανε, η στρατηγική της Αριστεράς στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης είναι να αλλάξει τις ισορροπίες διεθνώς και όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο.
Αναφορικά με το προσφυγικό, που αποτελούσε και το θέμα της συνάντησης με τους δημοσιογράφους, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη αντικατάστασης των παράνομων και επικίνδυνων μεταναστευτικών οδών με ασφαλείς και νόμιμες.
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]