Θρίλερ με το αγνοούμενο Τσέσνα. Που εστιάζονται οι έρευνες

Εντείνονται- με το πρώτο φως της μέρας- οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους Τσέσνα που αγνοείται από χθες το απόγευμα και στο οποίο επέβαιναν δυο άτομα, ένας εκπαιδευτής κι ένας εκπαιδευόμενος.

Το αεροσκάφος της αερολέσχης Δυτικής Ελλάδας απογειώθηκε από τα Μέγαρα με προορισμό τα Καλάβρυτα και επιστροφή στα Μέγαρα, πραγματοποιώντας εκπαιδευτική πτήση.

Ο εκπαιδευτής και κυβερνήτης του αεροσκάφους, είναι σύμφωνα με πληροφορίες του onalert, 32 χρονών και είναι πιλότος των Super Puma. Μάλιστα το πρωί της Κυριακής είχε περάσει από το αεροδρόμιο της Θήβας, κάνοντας checkin, το οποίο ανήρτησε στο Facebook.

Στις 17:15 επικοινώνησε με το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, το οποίο ζήτησε νεώτερη επικοινωνία μετά από ένα τέταρτο.

Στις 18:18 το κέντρο ελέγχου περιοχής Αθηνών κήρυξε το αεροσκάφος σε κατάσταση αβεβαιότητας και στις 18:31 σε φάση κινδύνου, δίνοντας εντολή για την έναρξη της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης.

'Άμεσα απογειώθηκε ένα ελικόπτερο Σικόρσκι του Πολεμικού Ναυτικού και στη συνέχεια ένα αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που επιχειρούν στην περιοχή Καλαβρύτων Μεγάλου Σπηλαίου. Στις έρευνες συμμετέχει κι ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Παράλληλα, έρευνες στην ορεινή περιοχή των Καλαβρύτων πραγματοποιεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Συγκεκριμένα, τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων και ένα όχημα της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ερευνούν την περιοχή, προκειμένου να βρουν κάποιο στοιχείο.

Ταυτόχρονα, ρωτούν τους κατοίκους των κοινοτήτων, αν είδαν κάτι ή άκουσαν κάποιο θόρυβο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, νωρίς το απόγευμα περιπολούσαν οχήματα της Πυροσβεστικής σε διάφορες περιοχές των Καλαβρύτων, αλλά δεν υπήρξε καμία αναφορά για πτώση αεροπλάνου.

Στην επιχείρηση εντοπισμού του Τσέσνα συμμετείχαν νωρίτερα πλωτό σκάφος του λιμενικού, στην ακτογραμμή Κιάτου - Ξυλόκαστρου, καθώς και ένα ιδιωτικό αεροσκάφος με πιλότο άνδρα του Λιμενικού Σώματος.
πηγη madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]