«Αντίθεση του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών στην Νομοθετική ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και στα κουρέματα που επιβάλλονται.»

«Αντίθεση του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών στην Νομοθετική ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και στα κουρέ
ματα που επιβάλλονται.»

Αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών παραβρέθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής όπου συζητήθηκε  το σχέδιο Νόμου ‘’ Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και ανάπτυξη των φορέων’’ του Υπουργείου Εργασίας.
Κατά την τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του Π.Σ.Φ Κος Πέτρος Λυμπερίδης εξέφρασε την αντίθεση των φυσικοθεραπευτών στο ενδεχόμενο κουρέματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών, επεσήμανε ότι οι οφειλές έπρεπε να καταβληθούν εντόκως καθώς αυτό επιβάλλεται από την εφαρμογή της ισονομίας στη σχέση Κράτους –Πολιτών και αντίστροφα.
Επίσης τόνισε ότι η οριστική εκκαθάριση των παραπεμπτικών φυσικοθεραπείας που εφαρμόζεται από τις 1/1/2016  κατέδειξε ότι το ποσοστό απόρριψης παραπεμπτικών ανέρχεται στο 0,85% και αυτό κυρίως για τυπικούς λόγους, εξάλλου πάντα πριν  εκτελεστούν παραπεμπτικά φυσικοθεραπείας υπήρχε έγκριση από ελεγκτή ο οποίος έλεγχε την σωστή εφαρμογή των κανονισμών παροχών των ταμείων, άρα δεν υπάρχει θέμα μη ορθής εκτέλεσης παραπεμπτικών.
Τονίστηκε και το θέμα των παραμέτρων που πρέπει να ρυθμιστούν και που  θα προκύψουν από την πιθανή έκπτωση ,εφόσον ψηφιστεί, όπως εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας και ζητήματα επαναπροσδιορισμού rebate & claw back , εφόσον περιληφθεί  στην ρύθμιση η εξόφληση των10% του ΕΟΠΥΥ για τα έτη 2012-2015.



Ζητήθηκε μάλιστα τα ποσά που οφείλονται από τον ΕΟΠΥΥ να συμψηφιστούν με τα ποσά rebate & claw back που υποχρεούνται να επιστρέψουν οι πάροχοι για τα προηγούμενα έτη.
Με την ευκαιρία της παρουσίας της αντιπροσωπείας του Π.Σ.Φ κατατέθηκε σχετικό υπόμνημα στην Επιτροπή στο οποίο τονίστηκαν και άλλα ζητήματα που αφορούν τους Φυσικοθεραπευτές όπως:
1) Το ζήτημα του προσδιορισμού ασφαλιστικών εισφορών από 1/1/2017 από εικονικό φορολογητέο εισόδημα που δεν έχει εισπραχτεί από τον ΕΟΠΥΥ
2) Απόδοση των εισφορών υγείας των ασφαλισμένων κατευθείαν σε ειδικό κωδικό για την υγεία
3) Ζητήματα εφαρμογής υφιστάμενης Νομοθεσίας στον νέο κανονισμό παροχών του ΕΟΠΥΥ και πιθανών περικοπών παροχών σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.
4) Εφαρμογή ανέκπτωτου ποσού  για το claw back για την προστασία των μικρών εργαστηρίων.
5) Ενσωμάτωση στο ηλεκτρονικό σύστημα καταχώρησης των παραπεμπτικών, όλων των παραμέτρων για να μην απορρίπτονται παραπεμπτικά για τυπικούς λόγους.
6) Εφαρμογή των νέων ποσοστώσεων του rebate που συμφωνήθηκαν στη νέα σύμβαση
7) Αύξηση του προϋπολογισμού για την φυσικοθεραπεία με βάσει τις πραγματικές ανάγκες ,όταν ο μέσος όρος στη Ελλάδα, έναντι των συνολικών δαπανών υγείας είναι 1.3% και στα Ευρωπαϊκά κράτη 3%.
Το 2015 οι συμβεβλημένοι φυσικοθεραπευτές δεν πληρώθηκαν για 5 από τους 12 μήνες για υπηρεσίες που προσέφεραν στους ασφαλισμένους, συνέχισαν αυτούς τους 5 μήνες να πληρώνουν λειτουργικά έξοδα, ασφαλιστικές εισφορές κλπ.
8) Άμεση πρόσληψη προσωπικού για την λειτουργία των δημόσιων δομών αποκατάστασης και πρόσληψη φυσικοθεραπευτών στις κενές οργανικές θέσεις των Δημόσιων δομών.
Και τέλος
9) Άμεση απόδοση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους φυσικοθεραπευτές των δημόσιων δομών που με τόσο προκλητικό τρόπο εξαιρέθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]