ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Υπεύθυνοι οι επαγγελματίες οδηγοί και για την λωρίδα κίνησης του φορτηγού!

Ορισμένες φορές παρατηρείται ιδιαίτερα σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους ή εθνικές οδούς φορτηγά και λεωφορεία να κινούνται σε όλες τις λωρίδες!

Κουρασμένοι και αγχωμένοι οι επαγγελματίες οδηγοί φορτηγών τρέχουν να προλάβουν την παράδοση των εμπορευμάτων ή άλλων εργασιών ή οι οδηγοί λεωφορείων που έληξε η βάρδια τους να επιστρέψουν στο αμαξοστάσιο κτλ.! Ορισμένοι παραβλέπουν και τις λωρίδες! Η κίνηση όμως μεγάλων οχημάτων στο μέσον ενός δρόμου παρακωλύει την ροη της κυκλοφορίας και αυξάνει τις πιθανότητες ατυχημάτων.

Η παράγραφος 4 του άρθρου 29 του κώδικα οδικής κυκλοφορίας ρυθμίζει τις λωρίδες κίνησης ανάλογων οχημάτων, η παραβίαση των οποίων επιφέρει χρηματικό πρόστιμο 200 ευρώ, αφαίρεση διπλώματος και άδειας οδήγησης για 20 ημέρες και 5 βαθμούς ποινής στο point system. Δείτε εδώ:

ΑΡΘΡΟ 29: Κίνηση οχημάτων σε αυτοκινητόδρομους, οδούς ταχείας κυκλοφορίας και σήραγγες

4. Σε αυτοκινητόδρομους ή οδούς ταχείας κυκλοφορίας τριών ή περισσότερων λωρίδων κυκλοφορίας προς την αυτή κατεύθυνση απαγορεύεται στους οδηγούς των φορτηγών αυτοκινήτων, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους πάνω από 3,5 τόνους, των λεωφορείων ή των συνδυασμών οχημάτων (συρμών), μήκους μεγαλύτερου των 7 μέτρων, να καταλαμβάνουν άλλη λωρίδα εκτός των δύο πλησιέστερων προς το δεξιό άκρο του οδοστρώματος. Η ακραία αριστερή λωρίδα χρησιμοποιείται από επιβατηγά οχήματα ή μοτοσικλέτες ως λωρίδα προσπέρασης και καθίσταται και αυτή λωρίδα κυκλοφορίας, εφόσον οι υπόλοιπες λωρίδες τελούν υπό καθεστώς κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Ασφαλώς οι επαγγελματίες οδηγοί έχουν υπευθυνότητα και σύνεση στο τιμόνι. Το nextdeal αναγνωρίζοντας την αξία τους, απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό!



Μέντωρ Διαμεσολαβητής

(Νόμος: 2696/23.03.1999 ΦΕΚ.57α και αναπροσαρμογή Νόμος: 3542/02.03.2007/ΦΕΚ.50α) (source ©: www.kok.gr)
 nextdeal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]