ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Αλλη μια μέρα ακροαματικής διαδικασίας για την δίκη της υπόθεσης του Β.Γιακουμάκη Δευτέρα 7/11 η συνέχεια [βίντεο]

Συνεχίστηκε  σήμερα στις 09.00 στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ιωαννίνων η δίκη για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη .
Ειδικότερα κατά τη  σημερινή ακροαματική διαδικασία   κατέθεσαν ο πρώην πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ,η Γενική Γραμματέας των Διοικητικών υπαλλήλων της Γαλακτοκομικής Σχολής  και μια καθηγήτρια .
Ως ικανό  και άξιο  χαρακτήρισε  τον πρώην διευθυντή της  Γαλακτοκομικής Σχολής ο πρώην πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ,σημειώνοντας χαρακτηριστικά :"πως για μένα ήταν ο καλύτερος που είχαμε ".
Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στη Σχολή λίγες μέρες  μετά την εξαφάνιση του Βαγγέλη σημείωσε πως  ένοιωσε θιγμένος καθώς στη  συνάντηση που είχε με τον πρώην διευθυντή  προκειμένου να συζητήσουν για τα πιθανά αίτια που οδήγησαν τον Βαγγέλη στο να εξαφανιστεί ,δεν ενημερώθηκε για τα βασανιστήρια που βίωνε ο σπουδαστής απο  μερίδα συμφοιτητών του .
Συζήτησαν μόνο για θέματα βαθμολογίας και καθώς ο Βαγγέλης ήταν μέτριος στην απόδοσή του στα μαθήματα ,ο πρώην διευθυντής του εξέφρασε τον προβληματισμό του μήπως  ο σπουδαστής  είχε επιλέξει να απομακρυνθεί και να στραφεί σε μοναστήρι .
Οταν ρωτήθηκε απο τον Αλέξη Κούγια πως πληροφορήθηκε για τα βασανιστήρια   που περνούσε ο αδικοχαμένος σπουδαστής ,η απάντησή του έδειξε τον κόσμο της τηλεόρασης .
Σε αυτό το σημείο ο κ.Κούγιας για μια ακόμη φορά αναφέρθηκε στον κ.Τσούκαλη και στην κ.Νικολούλη αναφορικά με τη διόγκωση του θέματος ,ενώ αναφερόμενος στην κ.Ακρίτα που βρέθηκε και κατέθεσε στη δικαστική αίθουσα την προηγούμενη εβδομάδα ,επανέλαβε πως δεν έδωσε κάποια συγκεκριμένη πληροφορία   .

Ο   πρώην πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ  κατέθεσε πως το περιστατικό με την αλλαγή δωματίου στην εστία για τον Βαγγέλη δεν είχε καταγραφεί στο βιβλίο συμβάντων της Σχολής ,πιθανολογώντας πως αυτό συνέβη λόγω υποτίμησης κάποιων καταστάσεων  απο τον πρώην διευθυντή, σημειώνοντας παράλληλα πως δεν υπήρχε κάποια ένδειξη στο ΔΣ του ΕΛΓΟ ότι  υπήρχαν προβλήματα στη συγκεκριμένη Σχολή .

Η Γενική Γραμματέας των Διοικητικών υπαλλήλων της Γαλακτοκομικής Σχολής
αναφερόμενη στα τρία παιδιά που ζωγράφισαν την Κρήτη σε τοίχο της Σχολής κατέθεσε πως ο πρωην διευθυντής εισηγήθηκε την 5ήμερη αποβολή τους  απο την εστία .

Τότε  ήταν που  ήρθε ένα τηλέφωνημα  απο πολιτικό πρόσωπο(απο γραφείο της βουλής)προκειμένου να μην αποβληθούν οι  συγκεκριμένοι φοιτητές .
Με το πολιτικό πρόσωπο συνομίλησε  τηλεφωνικώς απο το γραφείο του ο πρώην διεθυντής .
Η ποινή τελικώς για τους 3 σπουδαστές μετατράπηκε σε 3ήμερη αποβολή απο τα μαθήματα ,αφού η αρχική εισήγηση του πρώην διευθυντή για 5ήμερη αποβολή δεν ήταν εφικτό να εφαρμοστεί αφού2 απο τα παιδιά ήταν ανήλικα  και δεν μπορούσαν οι γονείς να έρθουν απο την Κρήτη στα Γιάννενα για να τα παραλάβουν .
Η Γενική Γραμματέας των Διοικητικών υπαλλήλων της Γαλακτοκομικής Σχολής δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει την παρουσία και των τριών σπουδαστών κατά τη συνεδρίαση του πειθαρχικού συμβουλίου και τη μεταμέλειά τους για το συμβάν.
Στην κατάθεσή της η καθηγήτρια της Σχολής υπογράμμισε πως δεν είχε αντιληφθεί  βίαιες συμπεριφορές εις βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη παρόλο που τον  έβλεπε καθημερινά ,ούτε είχε πέσει στην αντίληψή της ευνοϊκή συμπεριφορά  του πρώην διευθυντή προς τους σπουδαστές .
Η δίκη διακόπηκε για τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στις 09.00 .
Δηλώσεις κ.Κούγια -κ.Φούσα 
Σε δηλώσεις του στα τοπκά ΜΜΕ ο κ.Κούγιας  ανέφερε μεταξύ άλλων πως σήμερα είχαμε μια επανάληψη των προηγούμενων ημερών ,καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει στη δικαστική αίθουσα κάποια μαρτυρία για βασανιστήρια εις βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη ,ενώ παρέπεμψε στην κατάθεση της καθηγήτριας ,όπου σε αυτήν η επιστήμονας  έκανε λόγο για ιδανική συνύπαρξη του Βαγγέλη με τους Κρητικούς και μάλιστα ο σπουδαστής  επιδίωκε να κάνει παρέα μαζί τους ,σύμφωνα με τη συγκεκριμένη κατάθεση ,σύμφωνα πάντα με τα όσα κατέθεσε στο δικαστήριο η καθηγήτρια της Γαλακτοκομικής Σχολή ς.
Ο συνήγορος του πρώην βουλευτή κ.Μαρκογιαννάκη ,κ Φούσας τόνισε πως σε αυτή τη φάση πρέπει να αφήσουμε το δικαστήριο να δικάσει  απερίσπαστα την υπόθεση ,διευκρινίζοντας πως η περίπτωση του κ.Μαρκογιαννάκη δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα προβλήματα  του Βαγγέλη Γιακουμάκη ,αφού το τηλεφώνημα που φέρεται ότι έκανε ε,ίχε γίνει ένα χρόνο πριν απο την εξαφάνισή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]