«Δωράκι» 6 εκατ. ευρώ στους νέους καναλάρχες

Προβληματισμό προκάλεσε σύμφωνα με τις typologies.gr η σκέψη της κυβέρνησης για την απόσυρση της ΕΡΤ από τη διαφήμιση, σε μια κίνηση ενίσχυσης της διαφημιστικής δαπάνης των νέων ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών.

Όχι  γιατί στερεί ένα ποσό 6 εκατ. ευρώ που κατευθύνεται σε μισθούς και κρατικό προϋπολογισμό, επιδοτώντας εμμέσως τη λειτουργία των ιδιωτικών σταθμών, αλλά διότι στερεί το δικαίωμα από τον διαφημιζόμενο να προβληθεί στο περιβάλλον της κρατικής τηλεόρασης, επιβάλλοντάς του να κατευθυνθεί στο ιδιωτικό ολιγοπώλιο.Σημειώνεται ότι η ΕΡΤ, έχει προϊόντα τα οποία προσελκύουν μεγάλο αριθμό διαφημιζομένων και μάλιστα με υψηλά τιμολόγια. Το πρώτο εξ αυτών είναι οι μεταδόσεις του Champions League με την ΕΡΤ να έχει εξασφαλισμένη και τον τελικό της διοργάνωσης. Ενδεχόμενη απόσυρση της κρατικής τηλεόρασης από τις διαφημίσεις, ενδεχομένως θα σημάνει και απόσυρση από τη διεκδίκηση μεγάλων διοργανώσεων κάτι που με τη σειρά του θα επιφέρει πλήγμα στην τηλεθέαση της ΕΡΤ.

Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση λέει πως με τον τρόπο αυτό θα είναι απόλυτος ο διαχωρισμός ανάμεσα στην ΕΡΤ και τα ιδιωτικά κανάλια.
πηγη economy365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]