ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Έρχονται 23.100 νέες θέσεις εργασίας σε 274 δήμους

Σε έναν μήνα από τώρα, στις αρχές Νοεμβρίου, εκτιμά η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, πως θα βγει η πρόσκληση και προς τους υπόλοιπους δήμους της χώρας για ένταξη στη νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, μετά τα πρώτα προγράμματα που απευθύνονταν στους δήμους-θύλακες της ανεργίας σε όλη τη χώρα.

Στόχος της κυβέρνησης είναι, σύμφωνα με την κ. Αντωνοπούλου, «ειδικά για τους μακροχρόνια ανέργους -κάποιοι έχουν να εργαστούν και 3 και 4 χρόνια- όταν επαναντάσσονται στην αγορά εργασίας, έστω και μέσα από μία προσωρινή θέση, όπως είναι αυτή, να μπορούν να έχουν όλα τα δικαιώματα τα εργασιακά, να πληρώνονται στην ώρα τους, να γνωρίζουν ποιο είναι το ωράριό τους».
«Για την κυβέρνησή μας» πρόσθεσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, «είναι κατανοητό ότι το πρόβλημα που υπάρχει σήμερα στην αγορά εργασίας είναι ότι δεν υπάρχει αρκετή ζήτηση. Δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας γι αυτό και έχει πέσει η ανεργία […] παρότι το 2015 ο ιδιωτικός τομέας δημιούργησε περίπου 100.000 καθαρές, καινούργιες θέσεις εργασίας, αυτό δεν συνάδει με την ανάγκη που υπάρχει, όταν έχουμε πάνω από ένα εκατ. ανέργους. Επειδή ακριβώς ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να υποστηρίζεται για να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, αλλά αυτή τη στιγμή ακόμα δεν έχουμε περάσει σε εκείνους τους ρυθμούς ανάπτυξης που να έχει αυτή τη δυναμική που χρειάζεται η χώρα μας, πρέπει να δημιουργούμε προσωρινές θέσεις εργασίας για να επανέρχονται οι άνεργοι σ’ ένα περιβάλλον εργασιακό, ειδικά οι μακροχρόνια άνεργοι κι αυτοί που έχουν τις λιγότερες πιθανότητες να προσληφθούν».
economy365

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]