Συλλαλητήριο στην Αρτα την Παρασκευή 21 Οκτώβρη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Άρτας συνεδρίασε τη Δευτέρα 17 Οκτώβρη και συζήτησε το σχεδιασμό της δράσης του για το επόμενο διάστημα. Σε αυτή την κατεύθυνση αποφάσισε την οργάνωση συλλαλητηρίου την Παρασκευή 21 Οκτώβρη στις 7.30μμ στην πλατεία Κιλκίς για τη διεκδίκηση με ανυποχώρητο αγώνα της κατάργησης των αντεργατικών νόμων των τελευταίων ετών, της υπογραφής Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και κλαδικών συμβάσεων εργασίας, σε συντονισμό με πάνω από 400 σωματεία από κάθε κλάδο σε όλη τη χώρα, δεκάδες Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα. Για την καλύτερη επιτυχία του συλλαλητηρίου οργανώνει σύσκεψη την Τετάρτη 19 Οκτώβρη στις 7μμ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Άρτας, όπου καλεί τους εργαζόμενους από κάθε κλάδο. Καλεί τους συναδέλφους σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε εργαζόμενο που βασανίζεται από τα συνεχόμενα βάρβαρα μέτρα, να αξιοποιήσει τη δύναμή του!
Ακόμη το ΔΣ του ΕΚΑ συζήτησε το σχεδιασμό και την προετοιμασία του ΕΚΑ και των σωματείων για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις 19, 20 Νοέμβρη, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ). Το βασικό θέμα της συνδιάσκεψης είναι η κατάσταση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και η ενίσχυση της ταξικής κατεύθυνσης και προοπτικής. Έχει θέσει ως στόχο την ανασύνταξη του κινήματος, την προετοιμασία και την ανάπτυξη εργατικού κινήματος ικανού να αντιπαρατεθεί με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικά και σε συμμαχία με τα λαϊκά στρώματα των αυτοαπασχολουμένων και  αγροτών στην ενιαία και επεξεργασμένη στρατηγική του κεφαλαίου και της καπιταλιστικής εξουσίας
Ακόμη το Εργατικό Κέντρο Άρτας στηρίζει τις αγωνιστικές διεκδικήσεις των σπουδαστών του ΤΕΙ Άρτας, ώστε να μην  πεταχτεί κανείς φοιτητής εκτός εστίας, για δωρεάν στέγαση. Στηρίζει τις διεκδικήσεις τους για την στέγαση όλων των σπουδαστών που υπέβαλαν αιτήσεις για δωρεάν στέγαση είτε σε εστία είτε σε ξενοδοχεία της πόλης με κονδύλι της κυβέρνησης και της διοίκησης του ΤΕΙ Ηπείρου. Να αρχίσουν άμεσα οι διαδικασίες για ανέγερση νέων φοιτητικών εστιών. Παράλληλα κάλεσε τους σπουδαστές, τα παιδιά της εργατικής τάξης σε κοινό αγώνα με τους εργάτες που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική, να χτίσουν το δικό τους μέτωπο ενάντια στο σχεδιασμό κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, μεγαλοεργοδοσίας που έχει ως στόχο την παραπέρα μείωση των μισθών, των μεροκάματων, των κοινωνικών παροχών. Τέλος κάλεσαν τους σπουδαστές στη σύσκεψη της Τετάρτης 19 Οκτώβρη καθώς και στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 21 Οκτώβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]