Δικαιοσύνη: Έκπτωτος ο Ντογιάκος | Αναδρομικά δικαστικών έως 15.000 ευρώ!

Έκπτωτος από τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών κηρύχθηκε σήμερα ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος, καθώς του επιδόθηκε η απόφαση καταδίκης του από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, για 40ημερη στέρηση μισθού.
Υπενθυμίζεται ότι επειδή δεν του είχε επιδοθεί η απόφαση καταδίκης, ο κ. Ντογιάκος πολύ πρόσφατα επανεκλέχτηκε επικεφαλής της Εισαγγελίας Εφετών.
Παραμένει άγνωστο εάν ο κ. Ντογιάκος να αντικατασταθεί από τον πρώτο επιλαχόντα στις εκλογές, αναπληρωτή Εισαγγελέα Αντώνη  Λιόγα  ή αν θα προκηρυχθούν νέες εκλογές των Εισαγγελέων του Εφετείου Αθήνας.
Αντιδράσεις
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι τονίζεται:
«Tελικά η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, πέτυχαν αυτό που επεδίωκαν: την έκπτωση του Ισίδωρου Ντογιάκου από τη θέση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών. Αγνόησαν έτσι πλήρως την γνώμη των συναδέλφων του εισαγγελέων που προ ημερών τον ανέδειξαν σε αυτό το αξίωμα μετά από άδεια που είχε δώσει στον κ.Ντογιάκο ο Άρειος Πάγος για να κατέλθει στις εκλογές. Η ενέργεια αυτή έρχεται να προστεθεί σε σειρά κρουσμάτων, με τελευταίο όσα συνέβησαν στο ΣτΕ, που δείχνουν ότι δημιουργείται μια άκρως προβληματική κατάσταση στο χώρο της Δικαιοσύνης με ευθύνη της ηγεσίας της και της κυβέρνησης. Οι καθεστωτικές αντιλήψεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που εκδηλώνονται όλο και συχνότερα, υπονομεύουν ένα από τους βασικούς πυλώνες της δημοκρατίας».

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]