[Κόσμος]Χειρουργοί διαχώρισαν σιαμαία αγοράκια ηλικίας 13 μηνών

Αν και τα αγοράκια επέζησαν της επέμβασης, η εξέλιξη της υγείας τους είναι ασαφής.

Επέμβαση διαχωρισμού σε σιαμαία αγοράκια ηλικίας 13 μηνών που ήταν ενωμένα στο κεφάλι, πραγματοποίησε η χειρουργική ομάδα ενός νοσοκομείου της Νέας Υόρκης.



Ο Τζέιντον και ο Ανίας Μακντόναλντ από το Κάαλ Σίτι στο Ιλινόι υποβλήθηκαν σε μια επέμβαση διαχωρισμού που διήρκησε 16 ώρες στο Παιδικό Νοσοκομείο του Ιατρικού Κέντρου Montefiore στο Μπρονξ. Η ομάδα των χειρουργών, με επικεφαλής τον Τζέιμς Γκούντριτς, κατάφεραν να διαχωρίσουν τα κρανία και τον εγκεφαλικό ιστό, έγραψε η μητέρα, Νικόλ Μακντόναλντ, στο Facebook.



Αν και τα αγοράκια επέζησαν της επέμβασης, η εξέλιξη της υγείας τους είναι ασαφής. "Βρισκόμαστε στο χείλος ενός απέραντου άγνωστου", έγραψε η Μακντόναλντ.



"Οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμης σημασίας σε ό,τι αφορά την ανάρρωση και δεν θα γνωρίζουμε μετά βεβαιότητας πώς ο Ανίας και ο Τζέιντον θα αναρρώσουν για διάστημα πολλών εβδομάδων".



Οι γιατροί διαχώρισαν τα δίδυμα με τη βοήθεια μοντέλων εξελιγμένης τεχνολογίας, ωστόσο η διαδικασία διαχωρισμού των αγγείων αποδείχθηκε πιο περίπλοκη, επισήμανε η μητέρα των παιδιών.



Ο Ανίας, που παρέμεινε στο χειρουργικό τραπέζι περισσότερο χρόνο από τον Τζέιντον, φαίνεται να είναι περισσότερο καταβεβλημένος από τον διαχωρισμό του εγκεφαλικού ιστού σε σύγκριση με τον αδελφό του. Για αυτό ακριβώς παρακολουθείται στενά για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να πρηστεί ο εγκέφαλός του και να υποστεί εγκεφαλικό.



Aναμένεται μάλιστα να παρουσιαστεί σε εκείνον ένα είδος παράλυσης κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανάρρωσης.
πηγη pagenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]