Νέος φόρος στα αυτοκίνητα- Στόχος τα 121 εκατ. ευρώ

Μετά τα ακίνητα, σειρά πήραν τα αυτοκίνητα για το οικονομικό επιτελείο που έβαλε στο στόχαστρο όχι μόνο τους ιδιοκτήτες αλλά και τους χιλιάδες χρήστες εταιρικών οχημάτων καθώς σχεδιάζεται να εισπραχθούν επιπλέον 121 εκατ. ευρώ από την αναμόρφωση στην φορολογία των ΙΧ αλλά και από τον Φόρο Εισοδήματος στα εταιρικά αυτοκίνητα.
Τα 121 εκατ. ευρώ αναμένεται να προστεθούν στα 1,1 δισ. ευρώ που υπολογίζονται πως θα εισπραχθούν από τα Τέλη Κυκλοφορίας, με τα εταιρικά αυτοκίνητα να φέρνουν έσοδα στο κράτος ύψους 91 εκατ. ευρώ.
«Καίνε» τα εταιρικά αυτοκίνητα
Έξι από τα δέκα καινούρια αυτοκίνητα που πωλούνται είναι εταιρικά αποφάσισε να αντλήσει έσοδα από την συγκεκριμένη κατηγορία που μέχρι πρότινος απολάμβανε φοροαπαλλαγών. Ο Φόρος Εισοδήματος στα εταιρικά αυτοκίνητα δεν «μεταφράζεται» μόνο στο γεγονός πως το 80% του ετήσιου μισθώματος αποτελεί επιπλέον φορολογητέο εισόδημα για χρήστη αλλά στην αλλαγή των τεκμηρίων διαβίωσης και κατ” επέκταση και στον Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης από τα οποία εξαιρούνται τα εταιρικά αυτοκίνητα στο σύνολό τους.
Με το σχέδιο που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο τα τεκμήρια θα είναι ανάλογα της Αξίας Λιανικής προ Φόρων και ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης θα αυξάνεται όσο μεγαλύτερη είναι και η αξία ενός οχήματος.
πηγη toxrima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]