«Νόμπελ» απάτης στην Volkswagen

Ένας διαγωνισμός που κάποιοι θα τον εκτιμήσουν και κάποιοι όμως όχι έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, των ΗΠΑ. Τα «βραβεία» απάτης, που δεν είναι τόσο γνωστά, όπως τα πραγματικά Νόμπελ, διανεμήθηκαν κατά τη διάρκεια της ετήσιας τελετής τους.
Πολλές από αυτές τις περιπτώσεις ίσως θα ακουγόντουσαν λίγο ανόητες αλλά αν εξεταστούν προσεκτικά μπορεί κάποιος να παρατηρήσει τη συσχέτιση με την πραγματικότητα.

Ένα από τα βραβεία πήγε σε έναν Βρετανό άνδρα που ζούσε στην περιοχή των Άλπεων ως μια γίδα.. για τρεις ημέρες.

Ο Tom Thwaites μάλιστα είχε βάλει κάποια προσθετικά μέλη έτσι ώστε να μπορεί να περπατάει σαν ένα ζώο.

Το «Βραβείο» Ιατρικής πήγε στον Christoph Helmchen και στους συνεργάτες του, για την ανακάλυψη ότι αν έχετε μια φαγούρα στην αριστερή πλευρά του σώματός σας, μπορείτε να την ανακουφίσετε κοιτάζοντας στον καθρέφτη..

Ωστόσο το «βραβείο» Χημείας πήγε στην εταιρεία Volkswagen,  έχει απονεμηθεί το βραβείο χημείας για τον τρόπο με τον οποίο εξαπάτησε τα test ρύπων
Βέβαια το μόνο σίγουρο είναι ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δεν θα εκτιμήσει το χιούμορ των Ig Νόμπελ.

Να σημειωθεί πως η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen είχε ανακοινώσει πριν ένα χρόνο ότι 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα ανά τον κόσμο είναι εξοπλισμένα με το λογισμικό παραποίησης των μετρήσεων των ρύπων που ανακαλύφθηκε στις ΗΠΑ, σε μία υπόθεση επιβάρυνε σημαντικά τον ετήσιο ισολογισμό της εταιρείας.
πηγη Στο Κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]