Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ: Πέντε βήματα για την Ελλάδα του αύριο (Video)



Μετά τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε το σχέδιο της κυβέρνησης για έξοδο από την κρίση και την πορεία προς τη δίκαιη ανάπτυξη κατά την ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς στα εγκαίνια της 81ης ΔΕΘ στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο της Θεσσαλονίκης
Μετά τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε το σχέδιο της κυβέρνησης για έξοδο από την κρίση και την πορεία προς τη δίκαιη ανάπτυξη κατά την ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς στα εγκαίνια της 81ης ΔΕΘ στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα τόνισε:

Το πρώτο βήμα της αμέσως επόμενης περιόδου, είναι να κλείσει σύντομα και με θετικό πρόσημο η 2η αξιολόγηση.

Στο ζήτημα των εργασιακών σχέσεων στη διαπραγμάτευση, έχουμε έναν ακατάβλητο σύμμαχο: το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τίποτα λιγότερο από αυτό. Η κατοχύρωση, λοιπόν, και η εφαρμογή στην πράξη των συλλογικών διαπραγματεύσεων αποτελούν θεμελιώδη προϋπόθεση για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στη χώρα μας.

Το δεύτερο βήμα, είναι να οριστικοποιηθούν τα μέτρα και οι τρόποι ελάφρυνσης του χρέους, σε συνέχεια των σχετικών αποφάσεων του Eurogroup.

Το τρίτο βήμα, είναι να ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων της ΕΚΤ, που θα αποτελέσει καταλυτικό γεγονός για τη μείωση του κόστους δανεισμού, την αποκατάσταση της ρευστότητας , την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών και την έξοδο στις αγορές.

Το τέταρτο βήμα είναι να καταφέρει η ελληνική οικονομία να καταγράψει τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που όλοι προβλέπουν για το 2017.

Και το πέμπτο και τελευταίο βήμα, είναι ταυτόχρονα και το άλμα σε μια βιώσιμη και διαρκή ανάπτυξη. "Βασική προϋπόθεση της Δίκαιης Ανάπτυξης είναι η μετάβαση σε μια εξωστρεφή οικονομία, που θα βασίζεται στην στήριξη της εργασίας, στην καινοτομία, στην οικοδόμηση δικτύων και στη ρύθμιση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος" επεσήμανε ο πρωθυπουργός.
ολόκληρη η ομιλία εδώ


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]