ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Η Πρόεδρος της Ελλην.Επιτροπής για την UNESCO εγκαινιάζει την έκθεση της Έ. Νικολακοπούλου στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ηπείρου.

 Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για την UNESCO
 κ. Αικατερίνη Τζιτζικώστα εγκαινιάζει την έκθεση της Έπης Νικολακοπ
ούλου  με τίτλο
«Η αέναη περιπλάνηση» στις 11.30 το πρωί της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ηπείρου.



«Η αέναη περιπλάνηση»
Έργα της γλύπτριας και ζωγράφου Έπης Νικολακοπούλου φιλοξενεί το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ηπείρου, στο πλαίσιο της έκθεσης, η οποία διοργανώνεται υπό την αιγίδα της UNESCO με τίτλο «Η αέναη περιπλάνηση». Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 11.30 το πρωί της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ηπείρου.


«Με υλικά σύγχρονα, όπως τοplexiglas και η σιλικόνη, επιτυγχάνει τη διαφάνεια και την ανάγλυφη υφή στην επεξεργασία των χρωματικών συνδυασμών καθιερώνοντας ευρηματικά το προσωπικό της ύφος. Κυρίαρχος παντού ο αιλουροειδής χρωματικός κυματισμός, με έντονα ακρυλικά χρώματα, αναδεικνύει και συμβολίζει την εναρμονισμένη πολυφωνία της φύσης, ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για την Έπη Νικολακοπούλου. Επηρεασμένη από τους μύθους του Αισώπου, έπλασε τη δική της μυθολογία με κεντρικό ήρωα τον αγέρωχο και μεγαλοπρεπή τίγρη. Το έντονο αινιγματικό βλέμμα του, άλλοτε γίνεται ερωτικό άλλοτε απειλητικό και κάποιες φορές υπαινικτικό μαγνητίζοντας τον θεατή. Στον ουτοπικό παράδεισο της ζωγράφου, όλοι οι νόμοι της ζούγκλας ανατρέπονται και τα ζώα απειλούμενα από τον σύγχρονο άνθρωπο, συνυπάρχουν ειρηνικά», τονίζει η Κλέα Σουγιουτζόγλου, ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια της έκθεσης.
Η περιήγηση-βιωματική μάθηση στους χώρους της έκθεσης, με τις επισκέψεις των ομάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, καθώς και με τους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής, θα πραγματοποιείται στα γνωστικά αντικείμενα που αναδύονται από τις ενότητες της θεματογραφίας. Το εκπαιδευτικό υλικό θα αναπτυχθεί σε έντυπη και ψηφιακή μορφή για την υποστήριξη του γνωστικού αντικειμένου σε μορφωτικά ιδρύματα, πολιτιστικούς φορείς, καθώς και στις ελληνικές κοινότητες του απόδημου ελληνισμού. Η έκθεση θα είναι ανοικτή καθημερινά, 11 το πρωί έως 2 το μεσημέρι, στο ισόγειο του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ηπείρου (Σουφαρί Σαράι), στο Κάστρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]