Tι λένε στον Ελ.Τύπο δύο Έλληνες ντετέκτιβ για τις έρευνες του μικρού Μπεν...

Δύο Ελληνες ερευνητές της βρετανικής Αστυνομίας πρωταγωνιστούν στο νέο κύκλο ερευνών που έχει ανοίξει στην Κω για τον εντοπισμό του μικρού Μπεν Νίνταμ, ο οποίος εξαφανίστηκε τον...
Ιούλιο του 1991 σε ηλικία 21 μηνών, προκαλώντας το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Πρόκειται για τους αστυνομικούς του Νοτίου Γιορκσάιρ, Θανάση Φούρλη, και τον Πάνο Δέδε, οι οποίοι βρίσκονται ξανά στο νησί για να δώσουν -όπως λένε- τις απαντήσεις που δικαιούται η οικογένεια του Μπεν. Κοινό τους πιστεύω είναι ότι παρότι έχουν περάσει 25 χρόνια, ο φάκελος της υπόθεσης δεν έχει κλείσει και ότι μπορεί οι νέες ανασκαφές που γίνονται τα τελευταία 24ωρα στο σημείο της εξαφάνισης να ρίξουν φως στις έρευνες.

Οι δυο τους εργάζονται μαζί με άλλους Βρετανούς ντετέκτιβ και ειδικούς επιστήμονες στην εξέταση οστών, προσπαθώντας να αξιοποιήσουν πληροφορίες που έχουν λάβει από νέες μαρτυρίες. Η τελευταία σημαντική πληροφορία ανέφερε ότι ο Μπεν μπορεί να καταπλακώθηκε από εκσκαφέα κατά τη διάρκεια εργασιών σε οικόπεδο που βρίσκεται πίσω από το σπίτι όπου διέμενε τότε η οικογένειά του.

Μιλώντας στον "Ελεύθερο Τύπο", ο κ. Φούρλης αναφέρει ότι το "τελευταίο 24ωρο έχουμε βρει πολλά οστά, τα οποία ανήκουν όμως σε πεθαμένα ζώα. Αυτό ήταν αναμενόμενο. Το ίδιο είχε συμβεί σε ανάλογες έρευνες που είχαν γίνει το 2011. Έχουμε μαζί μας επιστήμονες που εξέτασαν τα οστά επί τόπου και διαπίστωσαν ότι δεν ανήκουν σε άνθρωπο. Η διαφορά σε σχέση με το 2011 είναι ότι οι ανασκαφές είναι πολύ πιο στοχευμένες, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών από νέους μάρτυρες. Τον Μάιο λάβαμε μια μαρτυρία ότι ο Μπεν μπορεί να καταπλακώθηκε. Κρίναμε τη μαρτυρία αυτή ως αξιόπιστη. Από κει και πέρα έχουμε την υποχρέωση να διαφυλάξουμε την ανωνυμία της πηγής, καθώς αυτό είχαμε υποσχεθεί εξαρχής, όταν ζητούσαμε από τον κόσμο να μας βοηθήσει στις έρευνες".

Ο χειριστής του εκσκαφέα, σύμφωνα με πληροφορίες απεβίωσε πέρυσι, γεγονός που ενδεχομένως συνέβαλε στην απόφαση του μάρτυρα να μιλήσει στους Βρετανούς αστυνομικούς. Η ανακρίτρια της Κω εποπτεύει την επιχείρηση, ενώ η Αστυνομία δεν έχει ενεργή συμμετοχή και περιορίζεται στη φύλαξη του χώρου...

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος  //  enikos.gr
via:nonews-news.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]