Εργ.Κεντρο Ιωαννίνων:Καταγγελία για τη στάση του Υπ.Εργασίας &Δημάρχου -Περιφερειάρχη σχετικά με τους εργαζόμενους της SPIDER

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΔΗΜΑΡΧΟΥ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ SPIDER

Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση που με τη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου είναι όλοι μαζί υπεύθυνοι για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν φτάσει οι εργαζόμενοι στη Spider.
O «καυγάς» τους δεν γίνεται για το καλό των εργαζομένων αλλά για το ποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι πρέπει να ξαναεπιδοτηθούν με ζεστό χρήμα και αν μέσα σε αυτούς θα είναι κι ο ιδιοκτήτης της spider.
Όσο κι αν προσπαθεί η κάθε πλευρά (Κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση) να αποποιηθεί τις ευθύνες της, δεν μπορεί να κρύψει ότι σε κάθε αγωνιστική διεκδίκηση βρίσκονταν απέναντι από τους εργαζόμενους.  Ότι τους καλούσαν να κάνουν υπομονή και τους παρότρυναν να στηρίξουν την επιχείρηση για να πάρει περισσότερες δουλειές, ότι δήθεν έχουν κοινό συμφέρον οι εργάτες με τον εργοδότη. Αποδείχθηκε ότι τόσα χρόνια η εργοδοσία θυσαύριζε από τον κόπο των εργατών και οι εργάτες έφτασαν στο σημείο να τους οφείλονται μισθοί ετών.
Καμία από τις 2 δήθεν αντικρουόμενες πλευρές δεν πρόβαλε το παραμικρό εμπόδιο μπροστά στη μεταφορά μέρους της παραγωγής του εργοστασίου στη Σερβία.  Από κοινού υπερασπίζονται την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα που ενθαρρύνει το άνοιγμα και το κλείσιμο μονάδων όπου θέλουν και όποτε θέλουν, που  προτάσσει τα κέρδη των επιχειρήσεων πάνω από τις ανθρώπινες ζωές .
Η σημερινή Κυβέρνηση σε συνεργασία με την προηγούμενη ψήφισαν όλα εκείνα τα μέτρα που αφήνουν απροστάτευτους τους εργαζόμενους σε περιπτώσεις πτώχευσης των εργοστασίων.
Οι εργάτες δεν είναι μπάλες του πινγκ-πονγκ για να παίζουν μαζί τους η Κυβέρνηση με τους Βουλευτές της κι ο Περιφερειάρχης με το Δήμαρχο Ιωαννιτών. Οι ευθύνες βαρύνουν τόσο αυτούς που ψήφισαν τα νομοσχέδια στη Βουλή όσο και τα τοπικά τους στηρίγματα σε Περιφέρεια και Δήμους. Είναι πολιτική τους επιλογή να υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και από αυτή και μόνο την επιλογή κρίνονται ως υποκριτικές τόσο οι διαμαρτυρίες όσο και οι πρωτοβουλίες για τους εργάτες.
Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από το νομοθετικό πλαίσιο που η ίδια δημιούργησε και ψήφισε για τις κοινωνικές παροχές. Καλούμε τώρα να δοθεί λύση και να δοθούν μέτρα ανακούφισης στους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]