Η Roche δίπλα στις γυναίκες με καρκίνο μαστού

Η Roche δίπλα στις γυναίκες με καρκίνο μαστού, στηρίζοντας για ακόμη μία χρονιά τον αγώνα Greece Race for the Cure®


Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου 2016: Συνεπής στο ραντεβού της για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού, η Roche Hellas στήριξε τον 8ο αγώνα Greece Race for the Cure® 2016 που διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού “Άλμα Ζωής” την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου. Στη φετινή διοργάνωση, η πολυπληθής ομάδα των εργαζομένων της εταιρείας ενισχύθηκε με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών από τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, πολλαπλασιάζοντας έτσι τη δύναμη του μηνύματος ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί.
Η Ξένια Καπόρη, Διευθύντρια Εξωτερικών Υποθέσεων της Roche Hellas δήλωσε: «Είναι τιμή μας αλλά και καθήκον μας να στηρίζουμε διοργανώσεις όπως είναι ο Αγώνας Greece Race for the Cure®. Στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση των γυναικών και η διάχυση του μηνύματος ότι οι προληπτικές εξετάσεις αλλά και η έγκαιρη διάγνωση είναι σωτήριες για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού. Κάθε χρόνο, μαζί με όλους τους συμμετέχοντες αλλά και με το «Άλμα Ζωής» προσθέτουμε ένα ακόμα λιθαράκι στην γνώση και στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού».
Στη διοργάνωση συμμετείχε και φέτος και η ομάδα της Roche Diagnostics Hellas.  Ο Θανάσης Ακάλεστος, Head of Business Development της Roche Diagnostics Hellas, δήλωσε: «Η Roche Diagnostics Hellas και η Roche Hellas ένωσαν και πάλι τις δυνάμεις τους στηρίζοντας τον Αγώνα Greece Race for the Cure® και το «Άλμα Ζωής». Είμαστε σταθερά δίπλα στις γυναίκες με καρκίνο και βοηθούμε έμπρακτα στην φροντίδα της υγείας της γυναίκας με παράλληλες καμπάνιες και ενέργειες. Φέτος είμαστε περήφανοι που δίπλα μας έτρεξε η ομάδα των Ελλήνων Ολυμπιονικών, μεταφέροντας και αυτή μαζί μας το μήνυμα της έγκαιρης πρόληψης και διάγνωσης της νόσου.»
Πολύτιμη στήριξη στη διοργάνωση, για την μεγαλύτερη διάχυση του μηνύματος για τον αγώνα κατά του καρκίνου, ήταν η φετινή συμμετοχή των Ελλήνων Ολυμπιονικών. H Βούλα Κοζομπόλη, Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, η οποία επιλέχθηκε από το Άλμα Ζωής για να αναλάβει τη βράβευση της 1ης γυναίκας δρομέα στο πλαίσιο του Αγώνα, κατά τη διάρκεια της βράβευσης και συνοδευόμενη από τις Ολυμπιονίκες Εύη Μωραϊτίδου (Υδατοσφαίριση), Βούλα Ζυγούρη (Πάλη) , Σοφία Παπαδοπούλου (ιστιοπλοΐα) και Χρύσα Μπισκιτζή (κωπηλασία,) ανέφερε για την συμμετοχή της ομάδας των Ελλήνων Ολυμπιονικών: «Είναι αυτονόητο για εμάς να στηρίζουμε διοργανώσεις σαν τη σημερινή. Η πρόληψη είναι η σημαντικότερη επένδυση για την υγεία μας καθώς και η σωστή διατροφή και η άσκηση. Όλοι μαζί τρέξαμε σήμερα για τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού αλλά και για την έγκυρη ενημέρωση η οποία σώζει ζωές.»
Στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο ενημέρωσης “For Her” της Roche, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη νόσο αλλά και για άλλους γυναικολογικούς καρκίνους, τις μεθόδους πρόληψης και ελέγχου καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης.
Σχετικά με την καμπάνια «for HER»
Η καμπάνια «for HER» αποτελεί την πρώτη ολιστική καμπάνια ενημέρωσης κοινού στην Ελλάδα για τον καρκίνο της γυναίκας. Με μηνύματα και δράσεις που απευθύνονται σε όλους - γιατί όλοι έχουμε μία πολύτιμη γυναίκα στη ζωή μας - η καμπάνια «for HER» έχει στόχο να ενημερώσει το κοινό για τον καρκίνο της γυναίκας και να αλλάξει τον τρόπο αντιμετώπισης και διαχείρισης της νόσου. Αναγνωρίζοντας ότι η γνώση μπορεί να αποτελέσει πρωταρχικό όπλο στη μάχη κατά της νόσου, ξεκίνησε τις δράσεις της το 2015 ενημερώνοντας το κοινό για τον καρκίνο του μαστού και τον καρκίνο που αφορά στο γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα (καρκίνος των ωοθηκών, τραχήλου της μήτρας κ.ά.).

Η καμπάνια «for HER» αποτελεί μια πρωτοβουλία της Roche – Κλάδος Φαρμάκου και Κλάδος Διαγνωστικών – και οι δράσεις της διοργανώνονται σε συνεργασία με επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πρόληψης και της αντιμετώπισης του καρκίνου. Αρωγοί της καμπάνιας για το 2016 είναι η Εταιρεία Ογκολόγων-Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ), η Ελληνική Εταιρεία Έρευνας και Αντιμετώπισης του Ιού των Θηλωμάτων (HPV), ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»,  ο Σύλλογος Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών "Κ.Ε.Φ.Ι." Αθηνών και ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Στο πλαίσιό της υλοποιούνται μία σειρά δράσεων όπως ενημερωτικές ομιλίες ιατρών στο κοινό, δωρεάν εξετάσεις, δράσεις πολιτικής υγείας, εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης σε ημερομηνίες-σταθμούς για τη γυναίκα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε πολλές ακόμη πόλεις της Ελλάδας.

Η Roche, με την καμπάνια «for HER» θέλει να κάνει σε όλους γνωστό ότι η συγκεκριμένη νόσος μέσα από την ενημέρωση και την έγκαιρη διάγνωση μπορεί να αντιμετωπιστεί. Με μηνύματα όπως «για μια γυναίκα που αξίζει πολλά, για εσένα, για εκείνη…», «ευαισθητοποιήσου, ενημερώσου, ενημέρωσε», «σε θέλω δίπλα μου!», «ζήσε τη ζωή σου και όχι τη νόσο σου» η καμπάνια “for HER” αποτελεί ουσιαστικά μία πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης και αισιοδοξίας.

Σχετικά με το Greece Race for the Cure®
Ο Αγώνας Race for the Cure®, είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, καθώς διοργανώνεται εδώ και 32 χρόνια από την αμερικανική οργάνωση Susan G. Komen ® και σήμερα έχει παρουσία σε περισσότερες από 140 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην Ελλάδα, το Greece Race for the Cure® διοργανώνεται από το 2009 από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» με την έγκριση της Αμερικανικής Οργάνωσης Susan G. Komen®.

Σχετικά με τη Roche
Η Roche αποτελεί πρωτοπόρο εταιρεία  παγκοσμίως στον Κλάδο Φαρμάκων και Διαγνωστικών και εστιάζει στην προαγωγή της επιστήμης με σκοπό τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων.
Η Roche είναι η μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας στον κόσμο, με ένα διευρυμένο φάσμα φαρμακευτικών θεραπειών  στην ογκολογία, την ανοσολογία, τα λοιμώδη νοσήματα, την οφθαλμολογία και τις παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος. Η Roche κατέχει επίσης ηγετική θέση παγκοσμίως στα in vitro διαγνωστικά και την ιστολογική διάγνωση του καρκίνου, καθώς και τη διαχείριση της νόσου του διαβήτη. Ο συνδυασμός της δυναμικής των Κλάδων Φαρμάκου και Διαγνωστικών υπό την ίδια στέγη, έχουν καταστήσει τη Roche ηγέτιδα στην εξατομικευμένη θεραπεία – μια στρατηγική που έχει στόχο να προσφέρει σε κάθε ασθενή την κατάλληλη θεραπεία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Από το έτος ίδρυσής της, το 1896, η Roche εξακολουθεί να αναζητά καλύτερους τρόπους πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας πολλών παθήσεων και να προσφέρει σημαντικό όφελος  στην κοινωνία. Είκοσι εννέα φάρμακα που έχουν αναπτυχθεί από τη Roche συμπεριλαμβάνονται στον Πρότυπο Κατάλογο Βασικών Φαρμάκων του ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας), μεταξύ αυτών πολύτιμα για τη ζωή αντιβιοτικά, αντιελονοσιακά και αντικαρκινικά φάρμακα. Στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης, η Roche βρίσκεται για έβδομη συνεχή χρονιά στην πρώτη θέση μεταξύ των εταιρειών του Κλάδου της Φαρμακευτικής και Βιοτεχνολογικής Βιομηχανίας και των Επιστημών Υγείας βάσει των Δεικτών Βιωσιμότητας Dow Jones.
Ο Όμιλος Roche, με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες και το 2015 απασχόλησε περισσότερους από 91.700 εργαζόμενους παγκοσμίως. Το 2015, η Roche επένδυσε 9,3 δισ. ελβετικά φράγκα σε Έρευνα & Ανάπτυξη και σημείωσε πωλήσεις ύψους 48,1 δισ. ελβετικών φράγκων. Η Genentech στις Η.Π.Α., είναι στο σύνολό της, μέλος του Ομίλου της Roche. Η Roche κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της Chugai Pharmaceutical, στην Ιαπωνία.
Για περισσότερες πληροφορίες:www.roche.com, www.roche.gr.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]