Huawei P9 Με Διπλή Κάμερα - Η Καινοτομία Στη Φωτογράφιση Μέσω Smartphone

Huawei P9 με διπλή κάμερα - Η καινοτομία στη φωτογράφιση μέσω smartphone
H Huawei, έχοντας χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της διπλής κάμερα στο smartphone Huawei Ρ9, σηματοδότησε νέες τάσεις στη φωτογράφιση μέσω κινητών. Ένας  μοναδικός συνδυασμός μονόχρωμων και έγχρωμων φωτογραφιών επιτρέπει τη δημιουργία εικόνων σε επίπεδο λεπτομέρειας πραγματικά εξαιρετικό, ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες φωτισμού.
Ο διπλός φακός της κάμερας του Huawei P9, εγγυάται υψηλής απόδοσης λεπτομέρεια κατά την αναπαραγωγή της εικόνας, ακόμα και όταν το φως είναι χαμηλό. Αυτό οφείλεται στη μοναδική κατασκευή του που συνδυάζει δύο ευρείς φακούς Leica Summarit H 1 : 2,2 / 27, με δύο ιδιότητες – ο ένας με φίλτρο χρώματος RGB  και ο άλλος χωρίς φίλτρο, ο οποίος δίνει μονοχρωματικές εικόνες.
Υψηλό επίπεδο λεπτομέρειας
Και οι δύο αισθητήρες έχουν 12 MP, με διάμετρο 1.25 μm ο καθένας. Η μόνη διαφορά τους είναι ότι ο ένας από αυτούς διαθέτει το φίλτρο Bayer που έχει ως αποτέλεσμα να κάνει μοναδικά τα χρώματα. Οι φωτοευαίσθητοι φωτοδίοδοι που διαθέτει το κινητό αντιλαμβάνονται μόνο την ποσότητα του εισερχόμενου φωτός, όντας έτσι σε θέση να δημιουργήσει μία ασπρόμαυρη εικόνα. Το φίλτρο Bayer που υπάρχει στο κινητό είναι ένα κανονικό πλέγμα των στοιχείων που φιλτράρουν το κόκκινο, το πράσινο ή το μπλε φως και που κάνει τη φωτοδίοδο να  λαμβάνει πληροφορίες σχετικά με ένα από τα τρία αυτά βασικά χρώματα. Ειδικοί αλγόριθμοι επεξεργάζονται το χρώμα και την ένταση του φωτός, δημιουργώντας μία έγχρωμη εικόνα. Την ίδια στιγμή, αυτοί οι αλγόριθμοι κάνουν την έγχρωμη εικόνα να χάσει το επίπεδο της λεπτομέρειας, καθώς η κάμερα δεν διαθέτει ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τον πλήρη συνδυασμό χρωμάτων κάθε εγγεγραμμένου pixel.
Η  επιλογή χωρίς φίλτρο RGB και της εγγραφής των μαυρόασπρων εικόνων που διατίθεται στο Huawei Ρ9 εγγυάται μέγιστο επίπεδο λεπτομέρειας της εικόνας. Σε σύγκριση με έναν τυπικό αισθητήρα με φίλτρο RGB καταγράφει 50% περισσότερη λεπτομέρεια και χρησιμοποιεί 200% περισσότερο φως. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού, όπως τη νύχτα ή σε σκοτεινά δωμάτιο, όλες οι λεπτομέρειες της εικόνας θα είναι ορατές. Με μία ανάλογη λεπτομερή εικόνα, το μόνο που χρειάζεται είναι ο συνδυασμός με την έγχρωμη φωτογράφιση, η οποία γίνεται ταυτόχρονα με τη δεύτερη κάμερα, τραβώντας έτσι φωτογραφίες με πλήρη λεπτομέρεια και φυσικό χρώμα σχεδίου.
Περισσότερο φως
Η χρήση του φίλτρου χρώματος μπροστά από τον αισθητήρα περιορίζει την ποσότητα του φωτός που πέφτει στις φωτοδιόδους, ενώ το φίλτρο Bayer επιτρέπει τη διέλευση ενός μόνο χρώματος -  είτε κόκκινο, είτε πράσινο είτε μπλε -  και απαγορεύει τα άλλα. Όσο λιγότερο φως στη δίοδο τόσο περισσότερος ψηφιακός θόρυβος στην φωτογραφία. Η έλλειψη φωτός δεν προκαλεί  κάποιο


πρόβλημα κατά τη λήψη φωτογραφιών στον ήλιο, αλλά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή σε εσωτερικούς χώρους, κάθε ελάχιστη ποσότητα φωτός είναι ανεκτίμητη. Η ασπρόμαυρη κάμερα που υπάρχει στο Huawei P9 δεν έχει φίλτρο χρώματος, με αποτέλεσμα  οι φωτοδίοδοι να απορροφούν όλο το φως που πέφτει μέσα από τον φακό πάνω στο πλέγμα. Αυτό σημαίνει έως και 200% περισσότερο φως από ό,τι με την κλασική δομή του RGB - φίλτρου.

Σχετικά με τη Huawei
Η Huawei είναι κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής τεχνολογικών λύσεων πληροφορικής και επικοινωνιών (ICT). Στόχος μας είναι να φτιάξουμε έναν καλύτερα συνδεδεμένο κόσμο, δρώντας ως υπεύθυνος εταιρικός πολίτης, καινοτόμος ηγέτης για την κοινωνία της πληροφορίας και συνεργάτης στην βιομηχανία. Με πελατοκεντρική καινοτομία και ισχυρές συνεργασίες, η Huawei έχει καθιερώσει ένα ολοκληρωμένο πορτφόλιο ICT λύσεων που προσφέρουν στους καταναλωτές το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στους τομείς των τηλεπικοινωνιακών δικτύων, των συσκευών και του cloud computing. Οι 170.000 υπάλληλοι που απασχολεί η Huawei σε όλον τον κόσμο, είναι αφοσιωμένοι στη δημιουργία της μέγιστης αξίας για τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, εταιρείες και καταναλωτές. Οι καινοτόμες ICT λύσεις, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Huawei διατίθενται σε περισσότερες από 170 χώρες εξυπηρετώντας πάνω από το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού. Με έτος ίδρυσης το 1987, η Huawei είναι μια ιδιωτική εταιρεία που ανήκει εξολοκλήρου στους υπαλλήλους της.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Huawei Consumer Business Group επισκεφθείτε τον διαδικτυακό τόπο της Huawei στη διεύθυνση: http://consumer.huawei.com/gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]