H Animal Action Ioannina δέχεται πιέσεις απο υπεύθυνους του Δήμου να συνεχίσει την διαχείριση αδέσποτων με τρόπους απάνθρωπους& ανήθικους


Περισυλλέχτηκε και βρίσκεται στο καταφύγιο ενώ μας απαγόρεψαν την είσοδο του σε αυτό απαντώντας μας να το αφήσετε εκεί που είναι.
ΟΧΙ! Δεν το αφήνουμε εκεί που είναι, ούτε αυτό ούτε όσα άλλα αργοπεθαίνουν. ΑΡΚΕΤΑ!
Αν θέλετε διώξτε μας!


H Animal Action Ioannina δέχεται πιέσεις απο υπεύθυνους του Δήμου να συνεχίσει την διαχείριση αδέσποτων με τρόπους που θεωρεί απάνθρωπους και ανήθικους.
Μας έχουν απαγορεύσει την είσοδο σκύλων στο καταφύγιο που αργοπεθαίνουν στους δρόμους, μέχρι αυτό να γίνει κάτω των 48 θέσεων.
Μετά απο τόσα χρόνια που διαχειρίζονταν το καταφύγιο Δήμος αλλά και άλλο φιλοζωικό σωματείο της πόλης πάντα με παραπάνω σκύλους απο ότι έπρεπε, αποφάσισαν τώρα που έχει γιγαντωθεί το πρόβλημα με τα αδέσποτα, να γίνει 48 θέσεων.
Δεν θα το καταφέρετε ποτέ αυτό κύριοι, και θα το καταλάβετε όταν σταματήσετε να κάνετε διαχείριση αδέσποτων στα χαρτιά πίσω απο τα πολυτελή γραφεία σας και βγείτε στους δρόμους να δείτε το πρόβλημα να μιλήσετε με τους πολίτες, και όταν σταματήσουν να χτυπούν τα δικά μας τηλέφωνα και χτυπούν τα δικά σας.
Γιατί στις δηλώσεις σας για τα αδέσποτα δεν λέτε στους πολίτες, πως θα αφήσετε άλλους 150 σκύλους στην πόλη και στα χωριά; Τους 40 τους έχετε αφήσει ήδη και οι αγέλες όλο και μεγαλώνουν έξω.
Σχεδόν όλοι σκύλοι ζούσαν ελεύθεροι στον εξωτερικό χώρο του καταφυγίου ευτυχισμένοι, και τώρα τους αφήνετε όπου σκέφτεστε αγνοώντας τους πολίτες που δεν αντέχουν άλλα αδέσποτα στους δρόμους.
Πως θα πείτε στους Διοικητές νοσοκομείων, στον Πρύτανη και σε άλλους φορείς που δέχονται καθημερινές πιέσεις απο τον κόσμο και που στους χώρους αυτούς που έχουν γίνει δεύτερα καταφύγια πως έρχονται και άλλα τόσα; Ντρεπόμαστε εμείς για την εικόνα στους χώρους αυτούς που τα λατρεύουμε. Εσείς που έχετε και την ευθύνη απέναντι στους πολίτες;
Μας παραδώσατε ένα καταφύγιο με 150 σκύλους. Περισυλλέξαμε στον 1 χρόνο και κάτι που δημιουργηθήκαμε πάνω απο 900 - 1000 σκύλους.
Στειρώσαμε τουλάχιστον το 80% των θηλυκών που ζούνε στη πόλη και στα χωριά.
Σώσαμε σκύλους με κομμένους λαιμούς, άρρωστα, απο φόλες, τροχαία, κακοποιήσεις.
Πάντα κοιταζόμασταν στα μάτια με τους εθελοντές που θα βάλουμε όσα βρίσκαμε γιατί πάντα ήμασταν σε υπερπληρότητα, και πάντα βρίσκαμε μία γωνιά στο καταφύγιο και τα βοηθούσαμε και αυτά.
Πάνω απο 600 με 700 σκύλοι έχουν βρεί οικογένεια απο όσα περισυλλέξαμε.
Είπατε σε δηλώσεις σας πως καιρός να το αναλάβει επαγγελματίας ιδιώτης το καταφύγιο και όχι ερασιτέχνες.
Πολύ σωστά σκεφτήκατε, μόνο ένας ιδιώτης που θα δεί το καταφύγιο σαν επιχείρηση και θα βγάζει απο τα αδέσποτα θα ικανοποιήσει τα νέα θέλω σας.
Απορίπτουμε την πρόταση σας να κάνουμε εταιρεία και να αναλάβουμε το καταφύγιο παίρνοντας μισθό των 1500 ευρώ μηνιαίως αλλά να κάνουμε ευθανασίες, να μη βοηθάμε τα ζώα αν έχουμε πάνω απο 48 σκύλους και άλλα τρελλά που ακούσαμε.
Τα αδέσποτα για εμάς δεν είναι μπίζνες, δεν θέλουμε τα χρήματα τους, τα αδέσποτα για εμάς και το εθελοντικό μας έργο είναι κατάθεση ψυχής.
Τα χρήματα που θα πάρει ο ιδιώτης απο τα κονδύλια που θα του δώσετε θα μπορούσατε να κάνετε αμέτρητες στειρώσεις και να βοηθήσετε αμέτρητα ζώα αλλά δεν το θέλετε αυτό για τους δικούς σας λόγους.
Να σας θυμίσουμε πως εμείς οι ερασιτέχνες, σας ανέβασαν στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά στη διαχείριση αδέσποτων,
(αν και οι πληροφορίες μας, μας λένε πως είμαστε στην πρώτη,) απο τις τελευταίες που ήσασταν, δίνοντας στο Υπουργείο νούμερα κτηνιατρικών πράξεων που ούτε εσείς φανταζόσασταν ποτέ.
Καμαρώνετε στα κανάλια και στις εφημερίδες για την πρωτιά σας, που οφείλεται σε έργο εθελοντών που με χιόνια, βροχές, καύσωνα, πρωί - βράδυ βοηθούσανε όσα περισσότερα μπορούσανε.
Συμφωνείτε να ανοίξουμε δημοσίως τα βιογραφικά των 40 ιδρυτικών μελών του συλλόγου που απαρτίζεται απο πρώην Διοικητές νοσοκομείων, διευθυντικά και διοικητικά στελέχη σε δημόσιους φορείς, εκπαιδευτές σκύλων, και να ανοίξουμε και τα βιογραφικά των υπευθύνων του Δήμου για το κυνοκομείο να δούμε ποιοι είναι οι επαγγελματίες και ποιοί οι ερασιτέχνες;
Ποιοί έχουν γνώσεις στη διοίκηση, και ποιοί δεν ξέρουν τι θα πεί αυτό;
Ποιοί έχουν εμπειρία και γνώση στην περισυλλογή;
(Όχι με πνίχτες σηκώνοντας στον αέρα τους σκύλους λές και είμαστε στην Κίνα και πάνε για σφαγή, και μετά τους παρουσιάζουμε στον κόσμο ως επιθετικούς, αλλά περισυλλογές με ηρεμία και αγάπη παίρνοντας αγκαλιά τους σκύλους να μεταφερθούν στο κυνοκομείο εξασφαλίζοντας έτσι ήρεμους χαραχτήρες σκύλων που θα γυρίσουν να συμβιώσουν με τον κόσμο.)
Οι κτηνιατρικές πράξεις που έγιναν τον 1 χρόνο και κάτι που έχουμε την διαχείριση του καταφυγίου, είναι οι τριπλάσιες απο τα προηγούμενα 4 χρόνια μαζί, υπο τη διαχείριση του Δήμου αλλά και του προηγούμενου φιλοζωικού συλλόγου που είχε τη διαχείριση.
Τα προηγούμενα 4 χρόνια παρουσιάζατε 70 και 100 στειρώσεις ετησίως, και εμείς έχουμε ξεπεράσει τις 600. Φαίνονται όλα στα βιβλία σας.
Σας ζητήσαμε να μας απαλλάξετε απο την διαχείριση αδέσποτων, γιατί δεν συμφωνούμε με τις διαταγές που μας δίνεται, μας αρνηθήκατε.
Αφού λοιπόν είμαστε ακόμη οι διαχειριστές του καταφυγίου, η απόφαση μας είναι η εξής:
Όποιο ζώο θα αργοπεθαίνει στο δρόμο θα λαμβάνει κτηνιατρική βοήθεια στο καταφύγιο, οι θηλυκές επίσης, αποτρέποντας τα 500 αδέσποτα να γίνουν 5000.
Εμείς θα συνεχίζουμε να σώζουμε και να βοηθάμε τα ζώα μέχρι τα Χριστούγεννα που τελειώνει η σύμβαση μας.
Αγνοούμε τη απόφαση σας να μη γίνουν άλλες εισαγωγές στο καταφύγιο.
Αν δεν συμφωνείτε καταγγείλτε τη σύμβαση μας και διώξτε μας!
Και μία συμβουλή απο τους ερασιτέχνες, φτιάξτε χώρους να ζούνε ελεύθερα τα ζώα και μη αφήνετε άλλα στους δρόμους. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο!
Κυνηγήστε όσους παρανομούν με τα ζώα τους χωρίς να υπολογίζετε τους ψήφους που θα χάσετε αν τους τιμωρήσετε.
Κλείνοντας θέλουμε να απευθυνθούμε και σε ορισμένη μάζα "φιλόζωων".
Ντροπή που είστε πάντα συντονισμένοι σε φιλοζωικές σελίδες κρίνοντας το πόσο καλά ή όχι κάνουν οι εθελοντές το έργο τους και αν δεν βρείτε εθελοντές που βρίσκονται και σε άλλα 100 περιστατικά γυρνάτε το κεφάλι και αφήνετε το ζώο να πεθαίνει στο δρόμο κάνοντας μετά τον κάργα στο ίντερνετ.
Ντροπή στους "επαγγελματίες φιλόζωους" που πολλοί διατηρούν φιλοζωικές σελίδες αλλά είναι και μέλη φιλοζωικών συλλόγων που σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών πηγαίνουν βλέπουν το ζώο να πεθαίνει όπως το παρακάτω και τους λένε πάρτε το Δήμο και το σύλλογο που συνεργάζετε, και απλά φεύγουν..
Πως κοιμάστε;
Αν όμως οι φίλοι σας στο εξωτερικό δούνε κάποιο ζώο που το θέλουνε, τρέχετε να το περισυλλέξετε να το στείλετε έξω να βγάλετε και εσείς μεροκάματο απο τα αδέσποτα.
Τρείς σκύλοι υγιής κινδυνεύουν με ευθανασία, έχει σηκωθεί όλη η Ελλάδα στο πόδι και τα φιλοζωικά σωματεία στα Γιάννενα εκτός απο τη ΖΩΟΠΙ την ομάδα φοιτητών που τους βγάζουμε το καπέλο, καμμία επανάσταση για τέτοιες αποφάσεις, ούτε μία κοινοποίηση μήπως βρούνε το δικό τους σπίτι.
Ξέρετε γιατί; Θα σας πούμε εμείς που είδανε πολλά τα μάτια μας και άκουσαν πολλά τα αυτιά μας. Κυνοφιλία στα Ιωάννινα σημαίνει πρόσωπα, και όχι ομαδικές συνεργασίες για το καλό των ζώων. Ίσως και σε πολλές άλλες πόλεις.
Εμείς σαν σύλλογος σήμερα είμαστε, σε λίγο καιρό αποφασίσαμε να μην είμαστε.
Εσείς που μένετε φροντίστε να μη κόψουν πέρα και οι λίγοι που απέμειναν να βοηθήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]