Πόσο θα κοστίσει το Brexit στη Γερμανία

Σε εσωτερικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών υπολογίζεται το συνολικό κόστος του Brexit και μάλλον θα… κοστίσει ακριβά στο Βερολίνο.

Υπολογίζεται, σύμφωνα με το Spiegel, ότι το Brexit θα κοστίσει στο γερμανικό κράτος ιδιαίτερα ακριβά, περίπου 9 δισ. ευρώ για τη διετία 2019-2020.

Επαπειλείται «η απώλεια του δεύτερου μεγαλύτερου συνεισφέροντος» στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ανάλογη αύξηση της οικονομικής επιβάρυνσης της Γερμανίας, κατά την εκτίμηση των υπουργείου του Βόλγφκανγκ Σόιμπλε. Η συμμετοχή της Γερμανίας στον κοινοτικό προϋπολογισμό μετά το Brexit θα αυξηθεί στο 25%, αντί του 21% που είναι σήμερα. Κατά συνέπεια, «η αύξηση της γερμανικής συμμετοχής στη χρηματοδότηση του προϋπολογισμού της Ε.Ε. θα ανέλθει στα 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ για κάθε μία χρονιά αντίστοιχα το 2019 και το 2020», αναφέρει το εσωτερικό έγγραφο το οποίο φέρνει στο φως της δημοσιότητας το γερμανικό περιοδικό.

Οι υπολογισμοί στηρίζονται σε σημερινά δεδομένα και δεν συμπεριλαμβάνoυν «ενδεχόμενες αντισταθμιστικές καταβολές», σημειώνουν οι εμπειρογνώμονες του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών. Ως τέτοιο παράδειγμα αναφέρονται στο έγγραφο οι πιθανές μελλοντικές εισφορές της Μ. Βρετανίας, τις οποίες θα πρέπει να καταβάλει η χώρα αυτή εάν θέλει να έχει πρόσβαση στην εσωτερική ευρωπαϊκή αγορά. Επίσης, στο έγγραφο αναφέρονται περικοπές στον κοινοτικό προϋπολογισμό ως δυνατότητα για τη διατήρηση της συνεισφοράς των χωρών της ΕΕ στα ίδια επίπεδα.
rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]