ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Συνάντηση Τσίπρα με παραγωγικούς φορείς της Β. Ελλάδας

Με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδας  συναντήθηκε, εχθές  ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Ενόψει των εγκαινίων και της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου, έγινε η συνάντηση, όπου εκπροσωπούνται το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, ο  Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και η διοίκηση της ΔΕΘ HELEXPO.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη εκπροσώπους, ο κ. Τσίπρας, ανακοίνωσε τη δημιουργία παραρτήματος του Γραφείου πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, στο οποίο θα πραγματοποιεί συναντήσεις με τους φορείς της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδας και θα δέχεται ηγέτες των χωρών των Βαλκανίων, όταν εκείνοι επισκέπτονται την Ελλάδα.
Νωρίτερα, υποδεχόμενος τους παραγωγικούς φορείς της Β. Ελλάδας, στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε: «Φέτος βρισκόμαστε σε μια καμπή και οι επόμενοι μήνες είναι οι πιο κρίσιμοι, γιατί ακριβώς θα σηματοδοτήσουν τη στροφή της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης». Υπογράμμισε πως έχει σημασία αυτή η ανάπτυξη να αξιοποιηθεί και να παραχθεί νέος πλούτος, να κατανεμηθεί όμως με δικαιοσύνη και κυρίως στις υγιείς και παραγωγικές δυνάμεις της οικονομίας, που θα μπορούν αυτήν την παραγόμενη «πίτα» να την πολλαπλασιάσουν.
«Δεδομένου ότι έχουμε τους ερχόμενους πέντε μήνες που θα κρίνουν την εξέλιξη της συζήτησης για την απομείωση του χρέους», είναι κοντά η «επόμενη μέρα» στην οικονομία σημείωσε ο Πρωθυπουργός. Στη συνέχεια επεσήμανε: «Αυτό μπορεί να μας οδηγήσει στην ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, που βεβαίως θα σηματοδοτήσει μία νέα εποχή, μετά από έξι χρόνια πολύ μεγάλων δυσκολιών, και σε σχέση με τις δυνατότητες δανειοδότησης των επιχειρήσεων».
Οι θέσεις εργασίας, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, πέρα της αναπτυξιακής πορείας και της σταθεροποίησης της οικονομίας είναι μεγάλος στόχος της κυβέρνησης. Ανέφερε ότι «η Βόρεια Ελλάδα μπορεί να γίνει η ατμομηχανή της παραγωγικής ανασυγκρότησης και πρέπει να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια, όχι με λόγια, αλλά με έργα». Απευθυνόμενος στους φορείς πρόσθεσε: «Σας θέλουμε συμμάχους σ' αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια για την ανάκαμψη και την παραγωγική ανασυγκρότηση».
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]