ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Συμπερίληψη του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Τσεπελόβου στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα

Συμπερίληψη του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Τσεπελόβου
στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα

Η Αν. Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Ρ. Αντωνοπούλου, απάντησε σε ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Ιωαννίνων Μ. Τζούφη και συνυπέγραψαν οι βουλευτές του Νομού, Χ. Μαντάς, Ι. Στέφος και Ι. Καραγιάννης, σχετικά με την ένταξη του Κέντρου Φιλοξενίας Τσεπελόβου (Δ. Ζαγορίου) στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.
Στην ερώτηση αναφέρετε πως η Κυβέρνηση στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες στα πλαίσια της αποτελεσματικής αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης, προβαίνοντας στην έκτακτη επιχορήγηση των Δήμων που εποπτεύουν Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων, ενώ για τις συγκεκριμένες δομές προβλέπεται ικανοποιητικός αριθμός προσλήψεων οκτάμηνης διάρκειας μέσα από τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας. Ωστόσο, στις προηγούμενες Υπουργικές Αποφάσεις δε συμπεριλαμβάνεται ο Δήμος Ζαγορίου, ο οποίος φιλοξενεί πρόσφυγες στη Μαθητική Εστία Τσεπελόβου.
Το Υπουργείο από την πλευρά του αναφέρει πως ο σχεδιασμός της Δράσης «Προώθηση της Απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Δήμους & σε Υπηρεσίες Α΄ Υποδοχής, Ασύλου & Διαχείρισης Προσφυγικών Ροών – Α΄ Κύκλος, για 2.500 Θέσεις Εργασίας Πλήρους Απασχόλησης» είχε ολοκληρωθεί πριν να καταφθάσουν οι πρώτες προσφυγικές ροές στο Τσεπέλοβο. Συνακόλουθα, δεν ήταν δυνατό να συμπεριληφθεί το εν λόγω Κέντρο Φιλοξενίας στο συγκεκριμένο κύκλο των Προγραμμάτων.
Η απάντηση του αρμόδιου Υπουργείου καταλήγει πως «σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Τσεπελόβου του Δήμου Ζαγορίου θα συμπεριληφθεί στο Β΄ Κύκλο του Προγράμματος Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]