Ιωάννινα: Απόψε....Ενα μοναδικό αφιέρωμα Στον Φραντς Κάφκα

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στη Δημοτική  Πινακοθήκη Ιωαννίνων, απόψε  Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στις 6.30 μ.μ. παρουσία του Πρέσβη της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα


Ο  Κάφκα στην Πράγα
Στις 14 Ιουλίου 2016, ο  Πρέσβης της Τσεχικής Δημοκρατίας κ. Γιαν Μπόντυ πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη στα Ιωάννινα, όπου είχε συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη για θέματα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Εθελοντισμού κ. Ιωάννη Καραμπίνα, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργο Παπαδιώτη, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Ιωάννη Μήτση, τη Διευθύντρια του Πνευματικού Κέντρου κ. Μαρία Στρατσάνη και τον Πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας κ. Μωυσή Ελισάφ, με τους οποίους συζήτησε τις δυνατότητες εμβάθυνσης της διμερούς συνεργασίας.  Με ενθουσιασμό έγινε δεκτή η πρόταση του Πρέσβη για τη διοργάνωση ενός αφιερώματος στον Τσεχοεβραίο γερμανόφωνο συγγραφέα Φραντς Κάφκα, με το οποίο θα ξεκινήσει και το πρόγραμμα αλληλογνωριμίας των δυο πόλεων και της ευρύτερης περιοχής τους.
Το αφιέρωμα φέρει τον τίτλο :   Ο  Κάφκα στην Πράγα και περιλαμβάνει:
α) Έκθεση  για τη ζωή και το έργο του Φραντς Κάφκα, Έκθεση του διακεκριμένου Τσέχου φωτογράφου Κάρελ Τσουντλίν με τίτλο  «Φωτογραφίες από την Τσεχική Δημοκρατία », των οποίων τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στη Δημοτική  Πινακοθήκη Ιωαννίνων, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στις 6.30 μ.μ. παρουσία του Πρέσβη της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα
β) Ημερίδα με τίτλο : «Ο Κάφκα και η Πράγα του Μεσοπολέμου» και ομιλητές τον καθηγητή Μωυσή Ελισάφ, Πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων, τον Τομάς Κράους, Εκτελεστικό Διευθυντή της Ομοσπονδίας Ισραηλιτικών Κοινοτήτων της Τσεχικής Δημοκρατίας της Τσεχίας, την κ. Μαργαρίτα Ζαχαριάδου, συγγραφέα και μεταφράστρια και την κ. Κατερίνα Σχινά, κριτικό λογοτεχνίας, συγγραφέα  και μεταφράστρια. Στο τέλος της εκδήλωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής» την ίδια μέρα (21/9) στις 8.30 μ.μ., θα ακουστούν συνθέσεις του Τσέχου συνθέτη Αντονίν Ντβορζάκ από τους Ειρήνη Δόβα, σοπράνο – Γεωργία Αναστάση, πιάνο & Ελευθέριο Καραγιάννη, κλαρινέτο, σαξόφωνο, μεταγραφή για πνευστά.
Ο κύκλος του αφιερώματος θα κλείσει με την προβολή της ταινίας «Η Δίκη» σε σκηνοθεσία Όρσον Ουέλς και με πρωταγωνιστές τον ίδιο, τον Άντονι Πέρκινς, την Ζαν Μορώ και τον Ακίμ Ταμίρωφ. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Φραντς Κάφκα και θα προβληθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στον  Πολιτιστικό Πολυχώρο ''Δημήτρης Χατζής'' με ελεύθερη είσοδο.
Διοργάνωση : Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα,  Δήμος Ιωαννιτών, Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων,  Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών,  Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων και Όμιλος Πολιτικού & Κοινωνικού  Προβληματισμού Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]