ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Χουλιαράκης: Βγήκαμε από την ύφεση, η χρονιά θα κλείσει με πρωτογενές πλεόνασμα

«Η ελληνική οικονομία βγήκε από την ύφεση το δεύτερο τρίμηνο του 2016», ενώ θα κλείσει τη φετινή χρονιά με το πρωτογενές πλεόνασμα που έχει προβλεφθεί υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, σήμερα στη Βουλή, σημειώνοντας ότι ωστόσο, δεν πρέπει να υπάρξει κυβερνητικός εφησυχασμός. Επίσης, εξέφρασε και την «πλήρη εμπιστοσύνη στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat», αλλά μετά τη συμφωνία του 2015.
Για το αναμενόμενο από την κυβέρνηση πρωτογενές πλεόνασμα του τρέχοντος έτους, ο κ. Χουλιαράκης σημείωσε πως «δεν μπορεί να πανηγυρίζουμε όταν η οικονομία παραμένει σε στασιμότητα, έστω και μετά από μία βαθιά ύφεση», αλλά και η ΝΔ «πρέπει να φέρεται πιο υπεύθυνα και να μην υποστηρίζει ότι βαθαίνει η ύφεση».
«Η πρόβλεψη πολλών διεθνών ιδιωτικών φορέων ήταν στην αρχή του χρόνου για ύφεση 1,5% - 2%. Και η ΕΛΣΤΑΤ προέβλεπε ύφεση 1,2% στο εξάμηνο. Όμως η οικονομία αποδείχθηκε πολύ πιο ανθεκτική και η ύφεση στο εξάμηνο ήταν 0,9%», ανέφερε από το βήμα της Βουλή ο υπουργός.
Για την ΕΛΣΤΑΤ
Ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών, έκανε αναφορά και στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ απαντώντας εμμέσως στην Κομισιόν, ότι από την εποχή που θωρακίστηκε η ανεξαρτησία της, δεν τίθεται θέμα αξιοπιστίας. Είπε χαρακτηριστικά:
«Η κυβέρνηση έχει πλήρη εμπιστοσύνη στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat. Η συμφωνία του Ιουνίου εγγυάται και προστατεύει την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ».
Ποτάμι: Κυβερνητικές πιρουέτες με φόντο την επιστολή Κομισιόν
Σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι σχολιάζει τις δηλώσεις του κ. Χουλιαράκη:
«Μετά την επιστολή της Κομισιόν υπέρ της ΕΛΣΤΑΤ, η κυβέρνηση έσπευσε να κάνει μια ακόμη από τις συνηθισμένες της πιρουέτες. Δια στόματος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ.Χουλιαράκη ανακάλυψε τώρα ότι «έχει πλήρη εμπιστοσύνη στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat»; Ωραία! Ας το πει και στα στελέχη του «καθεστώτος» που τόσες μέρες -και τόσα χρόνια- καθύβριζαν όποιον τολμούσε να υπερασπιστεί την… πραγματικότητα. Ας τους ενημερώσει ότι τα συνωμοσιολογικά σενάρια και οι ψεκασμένες θεωρίες έλαβαν τέλος. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρέπει να βρουν σύντομα μια νέα θεωρία και καινούργιους δράκους.
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]