ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Στους Αγιασμούς Σχολείων ο Δήμαρχος Αρταίων

Στους Αγιασμούς Σχολείων ο Δήμαρχος Αρταίων
ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Προτεραιότητα οι Σχολικές Υποδομές στο Δήμο Αρταίων»
Στον Αγιασμό σχολείων έδωσε το «παρών» σήμερα το πρωί, πρώτη ημέρα του νέου σχολικού έτους, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης. Κατά σειρά επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Κωστακιών, το 3ο Λύκειο-Γυμνάσιο Άρτας και το Εσπερινό Λύκειο όπου συνομίλησε με μαθητές, γονείς και καθηγητές ευχόμενος καλή και δημιουργική χρονιά, ενώ υπογράμμισε, αφενός τις καίριες παρεμβάσεις που έγιναν για τη συντήρηση των σχολείων και αφετέρου τις κινήσεις για τη δημιουργία νέων σχολικών συγκροτημάτων και τη βελτίωση των υποδομών στα ήδη υπάρχοντα.
Ακόμη, επεσήμανε πως η πόρτα του γραφείου του είναι πάντα ανοιχτή για τα θέματα της Εκπαίδευσης, καθώς ο Δήμος Αρταίων επενδύει στη γνώση, η οποία θα πρέπει να γίνεται χωρίς προβλήματα.
Παρόντες σε Αγιασμούς σχολείων ήταν και οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου. Συγκεκριμένα, ο Χριστόφορος Σιαφάκας παραβρέθηκε στο 6ο Δημοτικό Σχολείο και στο Μουσικό Γυμνάσιο, ο Κώστας Χαρακλιάς στο 1ο Δημοτικό και στο 8ο Δημοτικό Σχολείο, όπου το «παρών» έδωσε και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Τράμπας (ο οποίος παρέστη και στον Αγιασμό του 2ου Λυκείου). Η Αντιδήμαρχος Άννα Κουτρούμπα παραβρέθηκε στο 4ο Λύκειο-Γυμνάσιο και στο 3ο Νηπιαγωγείο στην περιοχή του Τριγώνου, ο Μιχάλης Βλάχος στο Δημοτικό Σχολείο Αμμοτόπου και ο Γιώργος Πανέτας στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό Σχολείο Κορφοβουνίου. Το «παρών» σε Αγιασμούς σχολείων σε όλο το εύρος του Δήμου Αρταίων έδωσαν όλα τα μέλη της Δημοτικής Αρχής.
Αναλυτικά το μήνυμα του Δημάρχου Αρταίων:
Αγαπητοί μαθητές,  εκπαιδευτικοί και γονείς
Ως Δημοτική Αρχή Αρταίων σας ευχόμαστε καλή δύναμη και οι κόποι σας τους επόμενους μήνες να ευοδωθούν, πετυχαίνοντας τους στόχους σας. Σήμερα ξεκινά μια ακόμη σχολική χρονιά, σε ένα περιβάλλον με ιδιαίτερες συνθήκες.
Τα 2 τελευταία χρόνια, με συντονισμένες ενέργειες, επιλύσαμε την συντριπτική πλειοψηφία των προβλημάτων που αντιμετώπιζαν τα σχολικά συγκροτήματα της Άρτας, ενώ έγινε με απόλυτη επιτυχία και η καθιερωμένη συντήρηση των μονάδων. Με δεδομένες τις οικονομικές δυσκολίες, καθώς τα χρήματα προς τις Σχολικές Επιτροπές ολοένα και λιγοστεύουν, παραδίδουμε σήμερα σε όλους εσάς τα σχολεία σε καλή κατάσταση.
Συγχρόνως, ο Δήμος Αρταίων ολοκληρώνει τις μελέτες για την ανέγερση του νέου ειδικού σχολείου στο Γλυκόριζο, ενεργειακές παρεμβάσεις σε μεγάλα συγκροτήματα στην πόλη της Άρτας (6ο Δημοτικό, 4ο Λύκειο, Τεχνικό Λύκειο, 3ο και 5ο Δημοτικό Σχολείο), τα οποία στοχεύει στην ένταξη και υλοποίησή τους από το ΕΣΠΑ, καθώς επίσης και την επισκευή σχολικών μονάδων από ίδιους πόρους, ενώ μέσα σε αυτή τη σχολική χρονιά θα αλλάξουν οι υπολογιστές στα εργαστήρια πληροφορικής στα Λύκεια της Άρτας. Παράλληλα, θα υλοποιήσει μέσω του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων την κατασκευή 4 νέων Νηπιαγωγείων (προκάτ βαρέου τύπου) σε Αγίους Αναργύρους, Καλαμιά, Γραμμενίτσα και Καμπή, ενώ στοχεύει στην δημιουργία αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και στη λειτουργία παιδικού σταθμού στους Κωστακιούς και σε νέα αίθουσα διδασκαλίας στην Καμπή. Από αυτή τη σχολική χρονιά θα λειτουργήσουν δυο νέα ΚΔΑΠ στην Ανέζα και στην περιοχή του Τριγώνου, ενώ από του χρόνου θα λειτουργήσουν ακόμη δύο νέα σε Φιλοθέη και Αμμότοπο.
Για τα όποια προβλήματα τυχόν υπάρξουν  η πόρτα του γραφείου μου θα είναι πάντα ανοιχτή για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς ώστε να τα λύσουμε. Πρέπει, αλλά και θέλουμε να τα λύσουμε, για να αφήσουμε απερίσπαστους παιδιά και εκπαιδευτικούς να εργαστούν σωστά. Ο Δήμος μας, έχοντας ως αρχή να επενδύει διαρκώς στην Εκπαίδευση, φροντίζει και θα φροντίζει ώστε η παροχή της γνώσης να γίνεται μακριά από προβλήματα. Καλή σχολική χρονιά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]