ΚΚΕ Επίκαιρη Ερώτηση για την απορρόφηση όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς

Άμεσα μέτρα για να απορροφηθούν όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς ζητά από τον υπουργό Εσωτερικών ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Η Επίκαιρη Ερώτηση έχει ως εξής:

«Με βάση τα αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα στο τέλος Αυγούστου και που αφορούν στο ποια και πόσα βρέφη και νήπια θα πάνε δωρεάν στους παιδικούς σταθμούς και στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ παραμερίζονται οι θριαμβολογίες της κυβέρνησης ότι τάχα οι αλλαγές στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ θα είχαν σαν συνέπεια αυτό να κυλούσε "γρήγορα και ομαλά" και θα στήριζε τάχα "τα φτωχά και άνεργα νοικοκυριά κατά προτεραιότητα"!

Την πρώτη ημέρα ανακοίνωσης επαληθεύτηκαν μια προς μια οι ενστάσεις και οι καταγγελίες σωματείων, συλλόγων γονέων, δημάρχων που με έγκαιρη παρέμβασή τους καλούσαν τον αρμόδιο υπουργό να μην προχωρήσει σε αλλαγές, χαρακτηρίζοντάς τες επικίνδυνες για τη λειτουργία και το χαρακτήρα των παιδικών σταθμών και προειδοποιώντας τον ότι αν η χρηματοδότηση ακολουθήσει το γονιό και όχι τη δομή και κατά προτεραιότητα τη στήριξη των δημόσιων δομών, οι Παιδικοί Σταθμοί και τα ΚΔΑΠ στους Δήμους θα βρεθούν στον αέρα!

Όλοι οι παραπάνω φορείς ανέδειχναν τα αδιέξοδα που θα δημιουργούνταν για γονείς, παιδιά και εργαζόμενους και απαιτούσαν την απόσυρση του Voucher αφού οδηγεί στην ενίσχυση των ιδιωτικών δομών σε βάρος των δημόσιων - δημοτικών δομών.

Δεν εισακούστηκαν.

Αντίθετα με δηλώσεις τους αρμόδια κυβερνητικά στελέχη ακόμα και σήμερα προκλητικά διαλαλούν ότι "για πρώτη φορά η χρηματοδότηση αγγίζει τους φτωχούς και τους ανέργους", ότι "για πρώτη φορά η μάνα θα αξιολογήσει δημόσιο και ιδιωτικό τομέα επιλέγοντας μόνη της".

Την ώρα που πάνω από 10.000 νέοι γονείς που κληρώθηκαν με βάση τη φτώχεια και την ανεργία τους το Voucher δεν βρίσκουν δομή στην περιοχή τους (δημόσια ή ιδιωτική) να πάνε τα παιδιά τους! Προκλητική και απάντηση στους γονείς: Το Voucher θα δοθεί σε επιλαχόντες άλλων περιοχών που υπάρχουν θέσεις! Οι θέσεις στις δημοτικές δομές, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα, δεν καλύφτηκαν κι όμως χιλιάδες γονείς ακόμα ψάχνουν για μια δωρεάν θέση στους παιδικούς σταθμούς και εργαζόμενοι κινδυνεύουν με απόλυση.

Πολλαπλές οι καταγγελίες για σειρά από ιδιωτικές δομές που συμμετείχαν και αύξησαν κατά πολύ το μερίδιό τους στην πίτα του προγράμματος (που σημειωτέον η κρατική συμμετοχή έχει φτάσει στο 50% του προγράμματος) αλλά οι θέσεις για τους "πελάτες γονιούς" έχουν "κλείσει" πριν τα αποτελέσματα! Η κυβέρνηση ανοίγει την ομπρέλα της κρατικής χρηματοδότησης στους ιδιώτες την ώρα που η χρηματοδότηση των δημοσίων - δημοτικών δομών μειώνεται σταθερά από ΚΑΠ και από το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Το πρόβλημα χρηματοδότησης και η χρόνια ανεπάρκεια σε δημόσιες σύγχρονες δομές για τη φροντίδα και αγωγή του παιδιού αποκαλύπτεται ως εμπαιγμός και πρόκληση για το νεαρό λαϊκό νοικοκυριό.

Ερωτάται ο κ. υπουργός αν προτίθεται η κυβέρνηση:

- Να διασφαλίσει με άμεσα μέτρα και με όλες τις σύγχρονες και αναγκαίες προϋποθέσεις τη διεύρυνση των δημοτικών δομών για βρέφη και νήπια (εξεύρεση κατάλληλων κτιρίων - πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού) για όλα τα παιδιά που είτε συμμετείχαν με αίτηση των γονιών τους στο πρόγραμμα και σήμερα δεν εγκρίθηκαν ή δεν βρίσκουν θέση σε δομή της περιοχής τους είτε έχουν καταθέσει το αίτημά τους στους Δήμους.

- Να πάρει έκτακτα μέτρα χρηματοδότησης των Δήμων ώστε να στήσουν άμεσα αντίστοιχες δημοτικές δομές για ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και ΚΔΑΠ, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες όλων των παιδιών.

- Να διασφαλίσει για όλους τους δήμους την ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων στο πρόγραμμα χωρίς όρους και προϋποθέσεις και αν επιτέλους θα προχωρήσει στη μονιμοποίησή τους».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]