Δήμος Δωδώνης: Χωρίς προβλήματα, αλλά με λίγους μαθητές η νέα σχολική χρονιά

 Χωρίς προβλήματα, αλλά με λίγους μαθητές η νέα σχολική χρονιά

Όλα έτοιμα ήταν στα σχολεία του Δήμου Δωδώνης, τα οποία υποδέχθηκαν μαθητές κι εκπαιδευτικούς. Η σχολική χρονιά
ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό και με τις ευχές της Δημοτικής Αρχής για γόνιμη και δημιουργική χρονιά.
Στο Δήμο Δωδώνης, έναν από τους μεγαλύτερους γεωγραφικά στο Νομό Ιωαννίνων, που αποτελείται από τέσσερις Δημοτικές Ενότητες και 56 Τοπικές Κοινότητες, αναδεικνύεται κάθε χρόνο και πιο έντονα το πρόβλημα της συρρίκνωσης του μαθητικού πληθυσμού.
Σήμερα δεν λειτουργεί κανένα Λύκειο. Το κουδούνι χτύπησε μόνο σε ένα Γυμνάσιο, το οποίο λειτουργεί στη Μουσιωτίτσα, σε πέντε δημοτικά σχολεία και τέσσερα νηπιαγωγεία, στα οποία φοιτούν περίπου εκατό μαθητές.
Φέτος έκλεισε το Δημοτικό Σχολείο στο Αβγό και οι μαθητές μεταφέρθηκαν στο Επισκοπικό, όπου το σχολείο αναβαθμίστηκε σε διθέσιο.
Αναβάθμιση υπάρχει και για το Δημοτικό Σχολείο της Μουσιωτίτσας, το οποίο θα έχει και ολοήμερη λειτουργία.
Ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης και ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Γιώργος Θεοχάρης ευχαρίστησαν την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Αγγελική Φωτεινού και τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γρηγόρη Τζίμα, για την πολύ καλή συνεργασία που υπήρξε ώστε η σχολική χρονιά να ξεκινήσει χωρίς κενά και με τους καλύτερους οιωνούς.
Παραβρισκόμενος στον αγιασμό που έγινε στο Δημοτικό Σχολείο Επισκοπικού ευχήθηκε σε εκπαιδευτικούς και μαθητές "καλή και γόνιμη χρονιά" τονίζοντας ότι ο Δήμος θα είναι δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα και θα συμβάλλει από την πλευρά του, καθόλη τη διάρκεια του έτους, ώστε η λειτουργία των σχολείων να είναι ομαλή και χωρίς να επηρεάζεται από τα οικονομικά προβλήματα.
"Καλή και δημιουργική χρονιά" ευχήθηκε ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, τονίζοντας ότι η άρτια λειτουργία των σχολείων αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο.
"Δυστυχώς ο μαθητικός πληθυσμός συνεχώς συρρικνώνεται και σε αυτό το στοιχείο αποτυπώνεται η θλιβερή εικόνα που διαμορφώνεται στα περισσότερα χωριά. Εικόνα εγκατάλειψης και ερήμωσης", σημείωσε ο Δήμαρχος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]