ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:"Πολλαπλή Νοημοσύνη & Μάθηση" στο Ανοιχτό Παράθυρο

Πόσα είδη νοημοσύνης υπάρχουν; Σύμφωνα με τον Η. Gardner, το να ασχολείται κανείς μόνο με το I.Q. και να προσαρμόζει τα παιδαγωγικά και άλλα ερεθίσματα στα μέτρα του, είναι μία στενή προσέγγιση του παιδιού και της μάθησης. Το θέμα δεν είναι λοιπόν, πόσο έξυπνος είσαι, αλλά με ποιον τρόπο, σε ποιους τομείς είσαι "έξυπνος". Η βιωματική μάθηση που εμπλέκει το παιδί στο σύνολό του και όχι μόνο το λογικομαθηματικό του νου, είναι ο μόνος δρόμος για ένα πιο δίκαιο και πιο δημιουργικό εκπαιδευτικό τρόπο λειτουργίας.
Στο εργαστήριο αυτό, θα ασχοληθούμε με τη θεωρία της Πολλαπλής Νοημοσύνης και τους τρόπους που αυτή συνδέεται με τη βιωματική μάθηση, θα διερευνήσουμε το ρόλο του παιχνιδιού και θα εφαρμόσουμε συγκεκριμένα παραδείγματα όπου ένα εκπαιδευτικό θέμα ή ένα διδακτικό αντικείμενο, προσεγγίζεται διαθεματικά και εμπειρικά, απευθύνοντας... πρόσκληση σε όλα τα είδη νοημοσύνης!!!

Βίκυ Βάββα, MSc Ψυχικής Υγείας, δραματοθεραπεύτρια, θεατροπαιδαγωγός, πιστοποιημένη συντονίστρια σχολών γονέων από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων, Εκ.νη Παιγνιοθεραπεύτρια
Κόστος: 15 ευρώ (+ ΦΠΑ) / Φοιτητές – άνεργοι: 12 ευρώ

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: 694 0045453 & anoixtoparathiro@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]