ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

«Βαριές σκιές» για τη «δράση» στελεχών της ΝΔ στη Λέσβο...

Ο δήμαρχος του νησιού, Σπύρος Γαληνός, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε κατήγγειλε πως 4-5 τοπικά στελέχη της ΝΔ που «εμφορούνται από προσωπικό μίσος και ιδιωτικά συμφέροντα» υποδαυλίζουν τα επεισόδια στο νησί και συναγελάζονται με τη Χρυσή Αυγή.

Μιλώντας στα...
«Παραπολιτικά 90,1», ο δήμαρχος της Λέσβου είπε πως τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «εκμεταλλεύονται τον πόνο των κατοίκων που επιθυμούν να δοθεί λύση σε αυτό το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε». Πρόσθεσε μάλιστα πως θα ενημερώσει σχετικά τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ταυτόχρονα σημείωσε πως εάν δεν εκτονωθεί άμεσα η κατάσταση, θα υπάρξουν και νέα επεισόδια.

Συμπαράσταση

Να θυμίσουμε πως ένα 24ώρο νωρίτερα, ο τοπικός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χαρ. Αθανασίου, εξέφραζε τη συμπαράστασή στους «αγανακτισμένους» κατοίκους του νησιού που διαδήλωσαν στους δρόμους της Μυτιλήνης.

«Χαιρετίζω τη σημερινή (σ.σ. 19/09) εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Μόριας και όχι μόνο και δηλώνω για μια ακόμη φορά ότι είμαι μέρος–συμπαρίσταμαι στον αγνό αγώνα σας για τη διάσωση της Λέσβου μας», είχε τονίσει, καταλήγοντας: «Όλοι μαζί στον αγώνα με σύνθημα: Όχι άλλα hotspots στη Λέσβο και άμεση αποσυμφόρηση του νησιού μας από τους μετανάστες».

Σε ανάλογο κλίμα ήταν και σχετική ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Λέσβου που έσπευσε να υιοθετήσει την ακροδεξιά παραπληροφόρηση για την υποστολή της σημαίας (18/09) τονίζοντας μεταξύ άλλων, πως το ποτήρι τελικά ξεχείλισε για τον λεσβιακό λαό, όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. έδωσε με τις πράξεις της το δικαίωμα στους «αλληλέγγυους» και στους παράτυπους μετανάστες να επιχειρήσουν να εμποδίσουν την υποστολή της ελληνικής σημαίας, σε ένα παραμεθόριο νησί όπως είναι η Λέσβος.

«Ευτυχώς εκατοντάδες αγανακτισμένοι Μυτιληνιοί, που φυλάνε σύνορα χρόνια τώρα, συγκεντρώθηκαν αυθόρμητα στην προκυμαία να προστατεύσουν την τελετή υποστολής της σημαίας μας», τονιζόταν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης θέλει και την πίτα ολόκληρη και τον ακροδεξιό σκύλο χορτάτο»

Συμπόρευση στελεχών της ΝΔ με την ακροδεξιά στο νησί της Λέσβου, καταγγέλλει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα της Κουμουνδούρου επικαλείται τις δηλώσεις του Σπ. Γαληνού και τονίζει «παρόμοια συμπαράσταση εξέφρασε δημόσια ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Χ. Αθανασίου, μόλις ένα 24ωρο πριν. Το ίδιο έπραξε και η ΝΟΔΕ Λέσβου που στήριξε τις κινητοποιήσεις εκδίδοντας ανακοίνωση γεμάτη με ψεύδη και ακροδεξιά ρητορική».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει, ότι μερικές μέρες νωρίτερα, ο Αλ. Κουτσαντώνης, τοπικό στέλεχος της ΝΔ, καλούσε τους κατοίκους του νησιού στη συγκρότηση ομάδας κρούσης ενάντια στη «μουσουλμανοποίηση της Λέσβου».

«Ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ να δηλώσει πως δεν ανέχεται τον ρατσισμό και την ξενοφοβία στο εσωτερικό του κόμματός του. Αυτή του η δήλωση όμως μένει κενό γράμμα, όσο κρατά στάση ανοχής απέναντι σε τέτοιες ενέργειες. Ο κ. Μητσοτάκης θέλει και την πίτα ολόκληρη και τον ακροδεξιό σκύλο χορτάτο», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Εφημεριδα των Συντακτών//via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]