ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ανακοίνωση αιρετών ΠΥΣΔΕ Ιωαννίνων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΥΣΔΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
Στις
 2-9-2016 και ώρα 10 π.μ. κληθήκαμε από τον Δ/ντή Εκπ/σης σε Συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ με θέματα:
1. Τοποθέτηση Εκπ/κών για συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου.
2. Κοινή Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ για την διάθεση εκπ/κών ειδικοτήτων που εμπλέκονται στις δύο βαθμίδες.
Εσπευσμένα και κάτω από την πίεση των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων της ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ του Υπουργού Παιδείας, που με διαδικασίες Fast truck, καταλύουν κάθε ίχνος Δημοκρατίας, Νομιμότητας και χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Κατά τη Συνεδρίαση υποβλήθηκαν ερωτήσεις για το πως θα τοποθετηθούν οι συνάδελφοι, από τη στιγμή που οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων προτίμησης και μοριοδότησης λήγουν στις 14:00 μ.μ. καθώς και τα στοιχεία από τα Σχολεία  δεν έχουν αποσταλεί στη ΔΔΕ (παρά μόνο σε ποσοστό 60% μέχρι τις 11 π.μ.).
Παρότι αναγνώρισαν το παράλογο της υπόθεσης, ο Δ/ντής Εκπ/σης και τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΔΕ, και ενώ εναλλακτικά τους προτείναμε να ξεκινήσει η διαδικασία μετά την ολοκλήρωση των αιτήσεων και την πλήρη καταγραφή των δεδομένων από τα Σχολεία, εισπράξαμε την πλήρη άρνηση και εμμονή στην εφαρμογή της εντολής του Υπουργείου Παιδείας.
Μετά απ’ αυτό, η αποχώρησή μας θεωρήθηκε επιβεβλημένη, αρνούμενοι να συμπράξουμε σε Συμβούλιο-παρωδία, νομιμοποιώντας την παράνομη, αντιδημοκρατική και προσβλητική προς τον κλάδο εκπ/κών οδηγία τού Υπ. Παιδείας και των εδώ εντολοδόχων του.
Στόχος όλων μας είναι η λειτουργία των Σχολείων με την έναρξη της Σχολικής χρονιάς, τηρώντας όμως τις σωστές διαδικασίες, διαφάνεια και νομιμότητα. Ο Προγραμματισμός άλλωστε του ΠΥΣΔΕ Ιωαννίνων από 20-8-2016 αυτό προέβλεπε και θα υλοποιούσε.
Καλούμε την ΕΛΜΕ-Ιωαννίνων να καταδικάσει την παραπάνω διαδικασία, να εγκαλέσει τους διορισμένους συναδέλφους του ΠΥΣΔΕ Ιωαννίνων να λειτουργήσουν ως συνάδελφοι και τους συναδέλφους να προβούν σε ενστάσεις αποκατάστασης της νομιμότητας και των αδικιών που πιθανόν θα προκύψουν.
Επικροτούμε την στάση του συναδέλφου αιρετού της Α/θμιας κ. Στογιάννου Χρήστου, ο οποίος αποχώρησε από την κοινή συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ επισημαίνοντας τα προβλήματα που προκύπτουν από την όλη διαδικασία, υλοποιώντας τις αποφάσεις των Ομοσπονδιών ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.
Οι Αιρετοί
Ζέρβας Ευάγγελος Μαντζούτσου Αλεξάνδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]