ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Δεύτερο εκλογικό πλήγμα για τη Μέρκελ

Το δεύτερο εκλογικό του πλήγμα σε διάστημα δύο εβδομάδων υπέστη το συντηρητικό κόμμα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ στις περιφερειακές εκλογές του Βερολίνου, με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της (CDU) να καταγράφει τα χαμηλώτερα ποσοστά του μετά την ενοποίηση, πτώση που αποδίδεται στην ανησυχία για την μεταναστευτική πολιτική της.

Σύμφωνα με τα Exit Polls, οι σοσιαλδημοκράτες (SPD) είναι οι νικητές-όπως αναμενόταν- στις εκλογές που διεξήχθησαν στο κρατίδιο του Βερολίνου.

To SPD συγκεντρώνει ποσοστό 23%, ενώ το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU) της Μέρκελ κρατά τη δεύτερη θέση με ποσοστό 18%.

Ακολουθεί η αριστερά (Die Linke) με ποσοστό 15,5% έως 16,5% και το ξενοφοβικό AfD με ποσοστό που κυμαίνεται μεταξύ 11,5%-12,5%

Αν τα exit polls επιβεβαιωθούν τότε θα πρέπει να υπάρξει μια συμμαχία τριών κομμάτων για να κερδηθεί η απόλυτη πλειοψηφία στο τοπικό κοινοβούλιο.

Το δεξιό λαϊκιστικό κόμμα του AfD αναμένεται να συγκεντρώσει σημαντικά ποσοστά στα ανατολικά δημοτικά διαμερίσματα Μαρτσάν-Χέλερσντορφ, Λίχτενμπεργκ και Τρέπτοου-Κέπενικ. Ακόμη και σε κάποιες περιοχές του δυτικού Βερολίνου το κόμμα έχει πιθανότητες να λάβει διψήφια ποσοστά.

Πλέον μετά και τις εκλογές στο κρατίδιο του Βερολίνου το AfD θα διαθέτει αντιπροσώπους σε 10 από τα συνολικά 16 κρατίδια.

Το εκλογικό τούτο πλήγμα της Μέρκελ είναι το δεύτερο σε δύο εβδομάδες, έπειτα από την αποτυχία της στο ανατολικό κρατίδιο Μακλεμβούργου- Πομερανίας, όπου το CDU κατέλαβε την τρίτη θέση.
Από Euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]