ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Πανεπ.Ιωαννίνων:Δημόσια διάλεξη με θέμα:"Φυγή εγκαφάλων ..καταστροφή ή αναγκαίο κακό;"

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΛΕΞΗ
ΦΥΓΗ ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ: ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ Η ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΚΟ;


Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει Το τμήμα Οικονομικών Επιστημών διοργανώνει εκδήλωση (δημόσια διάλεξη) με θέμα τη «φυγή εγκεφάλων» και τις κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις της με εισηγητές τους: Linas Cekanavicious και Gindra Kasnauskiene, καθηγητές της σχολής Οικονομικών Επιστημών του παν/μίου Βίλνιους της Λιθουανίας.

Η δημόσια διάλεξη με τίτλο Calamity of Brain Drain: is the devil as ugly as he is painted? θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 6μμ, στο αμφιθέατρο της βιβλιοθήκης του παν/μίου Ιωαννίνων.
ΠΡΟ
Η «φυγή εγκεφάλων» ή “brain drain” από μια χώρα με άσχημες οικονομικές ή/και πολιτικές συνθήκες έχει πολύ συχνά περιγραφεί με μελανά χρώματα. Είναι όμως τόσο κακή;

Η διάλεξη είναι ανοικτή τόσο στην πανεπιστημιακή κοινότητα όσο και σε κάθε ενδιαφερόμενο συμπολίτη μας. Οι εισηγητές θα αναφερθούν τόσο στην εμπειρία της χώρας τους (η Λιθουανία έχασε το 20% το πληθυσμού της τη δεκαετία του 1990) όσο και στη γενικότερη κατάσταση άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην Αγγλική γλώσσα. Το προσωπικό του τμήματος Οικονομικών Επιστημών θα βοηθήσει στη πιθανή ανάγκη μετάφρασης κατά τη διάρκεια της συζήτησης που θα ακολουθήσει.

Καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο συμπολίτη μας να παρευρεθεί στην εκδήλωση και να συμμετάσχει ενεργά στην ανοικτή συζήτηση που θα ακολουθήσει.
Η διά πραγματοποιηθεί στην Αγγλική γλώσσα. Το προσωπικό του τμήματος
Πρόγραμμα εκδήλωσης




Δευτέρα 19/9/2016

Αθανάσιος Σταυρακούδης
συντονιστής Erasmus+ του τμήματος Οικονομικών Επιστημών
τηλ: 2651005935
email: astavrak@uoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]