ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Ιωάννινα:Παρακωλυτικές τακτικές από εκπροσώπους της ΠΕΔ στην επιτροπή του έργου επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού

Παρακωλυτικές τακτικές από εκπροσώπους της ΠΕΔ στην επιτροπή του έργου επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού

Για παρακωλυτική τακτική από δημοτικούς συμβούλους της μείζονος αντιπολίτευσης  που ορίστηκαν ως εκπρόσωποι της ΠΕΔ Ηπείρου στην επιτροπή του έργου επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού, έκανε λόγο ο Δήμ
αρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας κατά τη χθεσινοβραδινή ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητώντας τους να μη θέτουν σε κίνδυνο την εξέλιξη της διαδικασίας ενός πολύ σημαντικού έργου για το Δήμο.
Οι δύο σύμβουλοι της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας που είναι ταυτόχρονα μέλη της ΠΕΔ και ορίστηκαν ως εκπρόσωποι της στην επιτροπής (τακτικό και αναπληρωματικό μέλος) επικαλέστηκαν έλλειψη τεχνικών γνώσεων, γνωστοποιώντας με επιστολή τους ότι δεν θα συμμετέχουν στην επιτροπή μέχρι να φτάσει η τελευταία φάση του διαγωνισμού που είναι το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών.
«Δεν μπορώ να δικαιολογήσω τη συμπεριφορά των συναδέλφων. Δεν μπορώ να καταλάβω τις παρακωλυτικές τακτικές για ένα πολύ σημαντικό έργο του Δήμου», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων.
Ο κ. Μπέγκας εξήγησε πως η διαδικασία «δεν γίνεται με κανένα πρωτότυπο τρόπο που εμείς ανακαλύψαμε» και πως «η συμμετοχή των εκπροσώπων της ΠΕΔ δεν είναι για να καταθέσουν τις επιστημονικές τους γνώσεις, διαφορετικά ο νομοθέτης θα προέβλεπε συγκεκριμένη ιδιότητα εκπροσώπου (π.χ. πολιτικός μηχανικός). Η  παρουσία των εκπροσώπων φορέων στην επιτροπή έχει θέση θεματοφύλακα της νομιμότητας και όχι ειδικού και η επιτροπή δεν μπορεί να συνεδριάσει χωρίς την παρουσία τους, θέτοντας σε κίνδυνο την εξέλιξη του έργου».
Ο Δήμαρχος εξήγησε πως το έργο δημοπρατήθηκε τον Ιανουάριο του 2011 με το σύστημα μελέτη-κατασκευή, όπως είναι ο συνήθης τρόπος των έργων βιολογικών καθαρισμών. Δυστυχώς αυτός ο τρόπος εξελίσσεται πολύ αργά γιατί περιλαμβάνει διάφορα στάδια αξιολογήσεων και ενστάσεων.
Η συμμετοχή εκπροσώπου της ΠΕΔ στην επιτροπή του διαγωνισμού του έργου: «Επέκταση Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων Δήμου Ιωαννιτών» προβλέπεται από το νόμο, όπως προβλέπονται από το νόμο – και είναι γνωστά-  όλα τα στάδια λειτουργίας της επιτροπής μέχρι την ώρα του ανοίγματος των οικονομικών προσφορών.
Οι δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης που ορίστηκαν από την ΠΕΔ, ισχυρίζονται ότι θεώρησαν πως θα συνεδριάσουν μόνο γα το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών και πως για όλα τα προηγηθέντα στάδια χρειάζεται να έχουν τεχνικές γνώσεις που δεν διαθέτουν.
«Στην περίπτωση που θεωρούσατε ότι δεν διαθέτετε τις απαραίτητες ικανότητες για τη συμμετοχή σας στην εν λόγω επιτροπή διαγωνισμού, θα έπρεπε να είχατε εξαρχής αρνηθεί τον ορισμό σας και όχι να αρνηθείτε την παρουσία σας στις συνεδριάσεις τις επιτροπής διαγωνισμού 2 μήνες αργότερα», είπε ο Δήμαρχος απευθυνόμενος στους δύο συμβούλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]