Απάντηση της Δημοτικής Αρχής στο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρδαμιτσίων

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής στο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρδαμιτσίων

Καταρχήν, χαιρόμαστε γιατί το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρδαμιτσίων, απευθύνεται στο Δήμαρχο και τη Δημοτική
Αρχή, για έργα και δράσεις που γίνονται για πρώτη φορά στα Καρδαμίτσια. Γιατί επί πολλά χρόνια απευθύνονταν  στον εκάστοτε Δήμαρχο για έργα που δεν γίνονταν στην περιοχή!
Όταν γίνονται έργα σε  μια περιοχή που έχει μεγάλες ανάγκες και προβλήματα τα οποία δεν αντιμετωπίστηκαν σε συνθήκες πολύ πιο εύκολες από τις σημερινές κι  όταν αναλαμβάνεις πρωτοβουλίες και δεν αδρανείς, τότε μπορεί να υπάρξουν και δυσκολίες που τις «κληρονόμησες» και προσπαθείς να αντιμετωπίσεις, να εμφανιστούν απρόβλεπτα προβλήματα που πρέπει να ξεπεράσεις, να προκληθούν ακόμα και καθυστερήσεις.
Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρδαμιτσίων επέλεξε να απευθυνθεί στο Δήμαρχο με ανοιχτή επιστολή μέσω των μέσων ενημέρωσης, άρα εκ των πραγμάτων με τον ίδιο τρόπο απαντάει η Δημοτική Αρχή.
Θα πρέπει βεβαίως να τονίσουμε, πως ο Δήμαρχος ουδέποτε αρνήθηκε τη συνάντηση σε κανέναν σύλλογο ή πολίτη.  Θα μπορούσε σε μια τέτοια συνάντηση το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρδαμιτσίων, να λάβει όλες τις απαραίτητες απαντήσεις. Το ότι αντί να επιλέξει αυτό τον τρόπο επέλεξε να διερωτάται με «ανοιχτή επιστολή» αν η Δημοτική Αρχή δείχνει έλλειψη ευαισθησίας, αδιαφορία, ερασιτεχνισμό ή συμφέροντα (!!!!), επιτρέπει «δεύτερες σκέψεις» ως προς τις πραγματικές προθέσεις ορισμένων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.
Σε ότι αφορά τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς την οποία θέτει η  ανοιχτή επιστολή, η Δημοτική Αρχή έκανε όλες τις ενέργειες ώστε να λειτουργήσει στα Καρδαμίτσια Λαϊκή Αγορά. Από κει και πέρα όμως η  βιωσιμότητα της αγοράς είναι και προϊόν του ενδιαφέροντος των πελατών και των πωλητών.
Τα περιθώρια κινήσεων  που έχει η εκάστοτε Δημοτική Αρχή καθορίζονται από τη νομοθεσία και είναι σαφή.
Δεν μπορεί να υποχρεώσει άμεσα έναν δικαιούχο πωλητή που έλαβε άδεια, να «στήσει» τελικά πάγκο στη λαϊκή αν αυτός δεν το κάνει. Δίδονται οι άδειες στους πωλητές  της λαϊκής με βάση προκήρυξη και δεν υπάρχουν από το νόμο επιλαχόντες. Άλλωστε στη λαϊκή των Καρδαμιτσίων δεν υπήρξαν επιπλέον αιτήσεις από τις καθοριζόμενες θέσεις πωλητών.
Μόλις συμπληρωθεί ένα τρίμηνο λειτουργίας της κάθε λαϊκής (και με τη συμπλήρωση του κάθε τριμήνου στη συνέχεια) ο νόμος ορίζει ότι συντάσσεται έκθεση από την υπηρεσία του Δήμου και στις περιπτώσεις που έχει διαπιστωθεί αδιάλειπτη απουσία αδειούχου πωλητή από τη θέση που κατέλαβε, η υπηρεσία τον καλεί σε ακρόαση για να δικαιολογήσει την απουσία του. Αν δεν το κάνει, τότε μόνο η θέση «ελευθερώνεται» και μπορεί ο Δήμος να την επαναπροκηρύξει. Το τρίμηνο λειτουργίας της λαϊκής αγοράς στα Καρδαμίτσια συμπληρώθηκε  στα μέσα Αυγούστου και αυτή τη διαδικασία κίνησε πλέον ο Δήμος. Μια διαδικασία που όπως την περιγράψαμε αντιλαμβάνεται κανείς ότι χρειάζεται κάποιο χρόνο για να ολοκληρωθεί και να προχωρήσει νέα προκήρυξη θέσεων.
Σε ότι αφορά την επιλογή της ημέρας λειτουργίας της λαϊκής (Σάββατο), αυτό έγινε σε συνεννόηση με τους κατοίκους και σε συνάρτηση του ότι ήταν η μία από τις δύο προσφερόμενες «ελεύθερες» ημέρες. Δεν είναι δυνατόν να αλλάξει η ημέρα γιατί η μόνη άλλη «ελεύθερη» μέρα είναι η Τετάρτη όπου θα ξεκινήσει η λαϊκή αγορά της Βρυσούλας. Αποφασίστηκε να μη γίνονται την ίδια μέρα δύο λαϊκές αγορές σε συνοικίες της πόλης, γιατί αυτό θα ήταν σε βάρος και των δύο αγορών, καθώς συμμετέχουν σχεδόν οι ίδιοι παραγωγοί.
Καταλήγοντας επαναλαμβάνουμε πως η Δημοτική Αρχή θεωρεί πως είναι  θετικό το ότι αυτή η δημόσια συζήτηση με το Σύλλογο Καρδαμιτσίων αφορά έργα που … γίνονται και τονίζει πως θα συνεχίσει να εργάζεται και να προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της κάθε γειτονιάς μέσα σε πολύ αντίξοες συνθήκες.
Για παράδειγμα στην οδό Κοσμά Αιτωλού στην οποία αναφέρεται το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρδαμιτσίων ότι σημειώνεται καθυστέρηση στην εξέλιξη του έργου, οι εργασίες ξεκίνησαν με το δρόμο να είναι «καθαρός» από σοβαρές πολεοδομικές εκκρεμότητες με βάση τα στοιχεία των υπηρεσιών του Δήμου και υπήρξε στη συνέχεια διαδικασία κατάθεσης ασφαλιστικών μέτρων από ιδιοκτήτη οικοπέδου.  
Τα έργα και σε αυτό το δρόμο θα προχωρήσουν, όπως προχώρησαν οι ασφαλτοστρώσεις σε δρόμους των Καρδαμιτσίων που παρέμεναν δεκαετίες χωματόδρομοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]