ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

«Ως τα τέλη Σεπτεμβρίου» ελπίζει η Ελλάδα ότι θα εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα

Στο Eurogroup του Οκτωβρίου, που είναι προγραμματισμένο για τις 10 του μηνός, φαίνεται πως προσανατολίζεται η Ελλάδα για εκταμίευση της υποδόσης 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, μετά τις μεγάλες καθυστερήσεις που διαπίστωσαν οι ευρωπαίοι εταίροι στην υλοποίηση των 15 σχετικών προαπαιτούμενων.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε ότι στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να πετύχει τις προϋποθέσεις για αποδέσμευση των χρημάτων έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Όπως πάντως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, ο αξιωματούχος άφησε να εννοηθεί ότι οι Ευρωπαίοι δεν βιάζονται όσον αφορά την εκταμίευση της υποδόσης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Αθήνα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας.

Ήδη από την Κυριακή η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt μετέδωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν πρόκειται να εξετάσουν εκταμίευση της υποδόσης στη συνεδρίαση του Eurogroup που θα γίνει στη Μπρατισλάβα αυτή την Παρασκευή, λόγω των εκκρεμοτήτων στο μέτωπο των προαπαιτούμενων και των ιδιωτικοποιήσεων.

Επί τάπητος στη συνεδρίαση της Μπρατισλάβας αναμένεται να τεθεί και η δικαστική υπόθεση γύρω από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, με δεδομένα τα αυστηρά μηνύματα που έστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ελληνική κυβέρνηση να μην αμφισβητεί τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.
Euractiv

Από Skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]