Ιωάννινα Ξεκίνησε η αποκατάσταση πεζοδρομίων στη «Δομπόλη»

Ξεκίνησε η αποκατάσταση πεζοδρομίων στη «Δομπόλη»- Προσεκτικά πρέπει να κινούνται οι οδηγοί

Ξεκίνησαν από σήμερα το πρωί οι εργασίες για το έργο του Δήμου Ιωαννιτών που αφορά στην αποκατάσταση των πεζοδρομίων στην ο
δό Δομπόλη και οι οδηγοί θα πρέπει να κινούνται με προσοχή στην συγκεκριμένη περιοχή.
Το έργο έχει τίτλο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ» προϋπολογισμού κατά την μελέτη  300.000,00 ευρώ και σε αυτό περιλαμβάνεται η πλήρης ανακατασκευή των πεζοδρομίων και στις δύο πλευρές της οδού Δομπόλη, από την Πλατεία Ομήρου μέχρι της Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου. Πρόκειται, ως γνωστόν, για ένα από τα ιδιαίτερα «προβληματικά» σημεία των Ιωαννίνων καθώς τα πεζοδρόμια είναι ολοσχερώς κατεστραμμένα.
Οι εργασίες που ξεκίνησαν προβλέπουν αποξήλωση των υφιστάμενων κατεστραμένων  πεζοδρομίων και κατασκευή νέων πεζοδρομίων στα οποία θα τοποθετηθεί και όδευση τυφλών, καθώς και υποδομή για πρόσβαση σε αυτά ατόμων με κινητικές δυσκολίες.
Παράλληλα θα γίνουν και διάφορες «συνοδευτικές εργασίες», όπως νέες συνδέσεις των υδρορροών των ιδιοκτησιών με το δίκτυο αποχέτευσης, επανατοποθέτηση πινακίδων, φρεατίων κ.λ.π.
Είναι σημαντικό πως στο συγκεκριμένο έργο ο Δήμος Ιωαννιτών έχει συμπεριλάβει εργασίες βελτίωσης της προσβασιμότητας σε πεζοδρόμια που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλης των Ιωαννίνων κι επίσης πέριξ των πεζοδρόμων της πόλης, ώστε να διευκολύνεται η κίνηση των ατόμων με κινητικές δυσκολίες ή των γονιών με παιδικό καροτσάκι.

Προσοχή στους οδηγούς
Από σήμερα και για το επόμενο διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση του έργου ανακατασκευής των πεζοδρομίων, οι οδηγοί θα πρέπει να κινούνται προσεκτικά στην οδό Δομπόλη, καθώς στο σημείο που εξελίσσονται οι εργασίες τοποθετούνται προστατευτικά του εργοταξίου που στενεύουν το πλάτος του οδοστρώματος.
Το έργο εκτελείται τμηματικά και οι εργασίες σήμερα ξεκίνησαν από το τμήμα του πεζοδρομίου  που ξεκινάει από την είσοδο της Δ.Ο.Υ. και κατευθύνεται προς τη συμβολή της οδού Δομπόλη με την οδό Δωδώνης. Στο συγκεκριμένο τμήμα υπάρχει περιορισμός του οδοστρώματος όπου κινούνται τα αυτοκίνητα.  





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]