Υπ. Εργασίας: Μπήκαν οι βάσεις για την επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων

Ολοκληρώθηκαν χθες Σάββατο οι εργασίες του διήμερου Διεθνούς συνεδρίου με θέμα "Συλλογικές διαπραγματεύσεις στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και το μέλλον της εργασίας". Το συνέδριο διοργάνωσε το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στο διεθνές συνέδριο έλαβαν μέρος, μεταξύ άλλων, οι Υπουργοί Εργασίας της Αυστρίας και της Πορτογαλίας, ο Πρόεδρος και ο Γ.Γ. της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας.

Επίσης συμμετείχαν εκπρόσωποι κοινωνικών εταίρων και συνδικάτων από την Ελλάδα και πολλές ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Αυστρία, η Πορτογαλία, η Γερμανία, η Αγγλία, το Βέλγιο και η Σλοβακία καθώς και διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί.

Όλοι επιβεβαίωσαν τη σταθερή αλληλεγγύη τους στον αγώνα της χώρας μας για την επιστροφή της στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, πυρήνα του οποίου αποτελούν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Επισήμαναν ακόμη τις καταστροφικές για τους εργαζόμενους συνέπειες των πολιτικών της λιτότητας και της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και την ανάγκη αντίστασης στη νεοφιλελεύθερη ορθοδοξία. Το συνέδριο απετέλεσε σημαντική συμβολή στην οικοδόμηση συμμαχιών για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ευρώπης, με ιδιαίτερη σημασία ενόψει της επικείμενης μάχης για την επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την αποκατάσταση και διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων στη χώρα μας
πηγη enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]