Το ΠΑΜΕ το χθεσινό Νομαρχιακό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ στα Γιάννενα

Η χθεσινή συζήτηση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων είχε ως στόχο την ιδεολογική παρέμβαση των πλειοψηφίών του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΑΔΕΔΥ κεντρικά και τοπικά, στους εργαζόμενους και τα σωματεία των Ιωαννίνων.
Τα προβλήματα που παρουσίασαν οι πρόεδροι των σωματείων που απαρτίζουν το όργανο, είναι γνωστά στον εκπρόσωπο της ΠΑΣΚΕ από την Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ που παρακολουθούσε την συνεδρίαση. Η απάντησή του για την επίλυση των προβλημάτων ήταν : “αν πούμε στον κόσμο το πλαίσιο πάλης μας θα μας κυνήγήσουν”. Σε αυτή ακριβώς την πρόταση συνοψίζεται και ο τρόπος με τον οποίο ο παλιός και ο νέος κυβερνητικός συνδιακαλισμός υποδαυλίζουν οποιαδήποτε αγωνιστική προσπάθεια, σπέρνουν την ηττοπάθεια, την μοιρολατρία και την απογοήτευση.
Όλοι μαζί μπροστά στην αγανάκτηση που συσσωρεύεται στους δημοσίους υπαλλήλους από τις μειώσεις μισθών, την ακρίβεια, τη φοροληστεία, τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού προσπαθούν για ακόμα μια φορά να λειτουργήσουν σα βαλβίδα εκτόνωσης, ώστε η αγανάκτηση αυτή να μην γίνει δύναμη ανατροπής του πραγματικού αντιπάλου, δηλαδή του εκμεταλλευτικού συστήματος που ζούμε.  Αντίθετα να γίνει απογοήτευση, δικαιολογημένη όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, και να διώξει ακόμα περισσότερο κόσμο από τους αγώνες.
Αυτό το ρόλο έπαιξαν στο παρελθόν με στόχο -όπως οι ίδιοι παραδέχονταν εχθές-  να ανατρέψουν μια κυβέρνηση για να φέρουν μια άλλη. Η άλλη κυβέρνηση που  στόχευαν ήρθε και, στα πλαίσια του εκμεταλλευτικού συστήματος που ζούμε, ψήφισε νέα αντιλαϊκά μέτρα χωρίς να συγκεντρώνει δυσαρέσκεια.
Αυτό το ρόλο συνεχίζουν να παίζουν και σήμερα, όταν για τα μέτρα που ψηφίστηκαν και για τα επόμενα που θα έρθουν ζητάν να σταματήσει η κοροϊδία.
Τα μέτρα που ψηφίζονται γίνονται για να ανακάμψει η καπιταλιστική οικονομία. Για την “ανάπτυξη” και την επιχειρηματικότητα. Με αυτό το στόχο συμφωνούν απόλυτα οι παλιοί και οι νέοι κυβερνητικοί συνδικαλιστές. Η διαφωνία τους είναι στον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να διαχειρίζονται επικοινωνιακά οι εκάστοτε κυβερνήσεις τη σφαγή του λαού προς όφελος του κεφαλαίου. Διαφωνούν δηλαδή με την κυβέρνηση που υποσχέθηκε φιλολαϊκά μέτρα και τελικά έφερε νέα σφαγή, και κλείνουν το μάτι σε εκείνους που ανακοινώνουν ωμά ότι θα φέρουν κι άλλη σφαγή στα μισθολογικά, εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
Η δύναμη είναι στους αγώνες ! Οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς!
Η λύση και η δύναμη βρίσκεται στον οργανωμένο ταξικό αγώνα, στη συμμαχία, στην πάλη για την υπεράσπιση του δίκιου μας, για την αναπλήρωση των απωλειών, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Η πραγματική ελπίδα βρίσκεται στη σύγκρουση με όσους μας στερούν το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή, μας θέλουν στην ανέχεια, στη ζωή με ψίχουλα, στη σύγχρονη σκλαβιά!
Εμείς παράγουμε τον πλούτο, είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία, εμείς έχουμε τη δύναμη! Οι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να σηκώσουν ψηλά τη σημαία του αγώνα για τα δικά τους συμφέροντα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]