Δύο νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ

Τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων καταδεικνύουν ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ ΝΔ και Σύριζα.Στη δημοσκόπηση της Opinion Poll για λογαριασμό του Ελεύθερου Τύπου, φαίνεται ότι στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 31% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 18,5%. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 6,5% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη συγκεντρώνει 5%, ενώ στη Βουλή φαίνεται να εισέρχεται και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου με 3%. Οι ΑΝΕΛ όπως και η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνουν 2% και μένουν εκτός Βουλής, ενώ To Ποτάμι και η Λαϊκή Ενότητα καταγράφουν 1,5%. Σε διψήφια ποσοστά, 12,5%, παραμένουν οι αναποφάσιστοι, ενώ 5,7% δηλώνουν πως δεν θα ψηφίσουν, 2% ότι θα ρίξουν λευκό/ άκυρο και 3% των ερωτηθέντων αναφέρουν ότι θα ψηφίσουν άλλο κόμμα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinion Poll μεγάλη είναι η υπεροχή της ΝΔ στην παράσταση νίκης, όπου συγκεντρώνει ποσοστό 61,2% έναντι 14% που σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.Μεγάλο προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου, όπως επίσης και στην παράσταση νίκης καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και σε δημοσκόπηση της εταιρείας MRB για την εφημερίδα Real News.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 24,2% και προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 7,3%, ο οποίος συγκεντρώνει 16,9%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,3%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,6%, το ΚΚΕ με 4,6%, η Ένωση Κεντρώων με 2,5%, οι ΑΝΕΛ με 2,4%, το Ποτάμι με 2,1% όπως επίσης και η Πλεύση Ελευθερίας, και η Λαϊκή Ενότητα με 1,3%. Στο 19,8% το λευκό/άκυρο και η αποχή. Στο 9% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 39%, συγκεντρώνοντας 59,6% έναντι 20,6% που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συγκεντρώνει 30,4%, έναντι 19,3% του Αλέξη Τσίπρα. Κανένας, απαντά το 48,3%.
via:EEA


Πηγή : www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]