ΚΕΚΠΑ:Ερευνα για τα σχολικά είδη Που κυμαίνονται φέτος οι τιμές

Με βάση τις παραπάνω τιμές, το κόστος, για την αγορά των σχολικών, για ένα παιδί, κυμαίνεται:
Για το Δημοτικό, από  16,52 ευρώ έως  428,41 ευρώ.
Για το Γυμνάσιο – Λύκειο, από 26,56 ευρώ έως 524,94 ευρώ.


Το ΚΕ.Π.ΚΑ. εφιστά την προσοχή των καταναλωτών:
Στην αγορά, μπορούμε να βρούμε ένα πολύ μεγάλο εύρος τιμών. Αν προτιμήσουμε τα ακριβά, τελευταίας μόδας προϊόντα, θεωρώντας ότι, έτσι, το παιδί μας θα προβληθεί, θα πληρώσουμε 2.493,28% παραπάνω, για το Δημοτικό και 1.876,43% παραπάνω, για το Γυμνάσιο – Λύκειο.
Τα ακριβά και τα εξεζητημένα σχολικά μπορούν να δημιουργήσουν ακόμα και πρόβλημα κοινωνικής ένταξης, για το παιδί μας. Τα σχολικά είδη είναι εργαλεία μάθησης και όχι επίδειξης.
Για τον υπολογισμό του συνολικού κόστους των σχολικών ειδών δε λάβαμε υπόψη μας τις ακραίες υψηλές τιμές, που υπάρχουν στην αγορά. Π.χ. Μολύβι: 47,90€, Διαβήτης: 51,60€, Ντοσιέ: 23,90€, Μαρκαδόροι: 20,76€, Ξυλομπογιές: 36,50€, Κασετίνα: 28,90€, Τσάντα νηπιαγωγείου: 74,90€, Τσάντα δημοτικού 220€.
Το ΚΕ.Π.ΚΑ. συμβουλεύει τους γονείς να επιλέξουν προϊόντα, που η τιμή τους βρίσκεται, πιο κοντά στις χαμηλές τιμές. Πρέπει να περιοριστεί η ζήτηση των εξεζητημένων και πανάκριβων σχολικών. Σε μια περίοδο κρίσης, δεν είναι δυνατό να επιβραβεύουμε ακραίες πρακτικές, ίσως και πρακτικές αισχροκέρδειας (από όπου και αν προέρχονται), γιατί θέλουμε π.χ. η τσάντα του παιδιού μας να έχει τον ήρωα της φετινής κινηματογραφικής επιτυχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]