Διεξαγωγή εξετάσεων από το Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού ( του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Το Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού (ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ.) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αναγνωρισμένο εξεταστικό κέντρο από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (Κ.Ε.Γ.) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, διεξάγει κάθε χρόνο εξετάσεις για την πιστοποίηση της Ελληνομάθειας για ειδικούς επαγγελματικούς σκοπούς υπό την αιγίδα του Κ.Ε.Γ. Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Κέντρου
Ελληνικής Παιδείας-Παράδοσης & Επαγγελματικής Εκπαίδευσης "Σταύρος Νιάρχος" δίπλα στην Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων τις παρακάτω ημερομηνίες:

Οι εξετάσεις απευθύνονται σε επαγγελματίες/επιχειρηματίες πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιθυμούν να εργαστούν στην Ελλάδα και είναι απαραίτητο να αποδείξουν τη σχετική επάρκεια ελληνομάθειάς τους. Από τον Ιούνιο του 2012 στις εξετάσεις αυτές μπορούν να συμμετέχουν και πολίτες τρίτων χωρών (εκτός Ε.Ε.) υπό τις εξής δύο προϋποθέσεις: α) να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής μόνο σε εξεταστικό κέντρο της Ελλάδας και β) να στοχεύουν αποκλειστικά σε επάγγελμα για το οποίο, σύμφωνα με προκήρυξη, απαιτείται το εν λόγω πιστοποιητικό ελληνομάθειας π.χ. άδεια οδήγησης επαγγελματία αυτοκινητιστή (ταξί), άδεια εργασίας ως αποκλειστικού νοσηλευτή, προσωπικό καθαριότητας. 
Το επίπεδο μέτρησης της γνώσης της ελληνικής στο συγκεκριμένο πιστοποιητικό ορίστηκε να είναι το Α2, όπως αυτό καθορίζεται στο "Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τη γλώσσα: εκμάθηση, διδασκαλία, αξιολόγηση" του Συμβουλίου της Ευρώπης. Στο επίπεδο αυτό καθορίζονται οι βασικές λειτουργίες και έννοιες, γενικές και ειδικές, οι οποίες αποτελούν ικανά εφόδια για τους υποψηφίους, ώστε να μπορούν να πάρουν μέρος σε πρακτικές συναλλαγές καθώς και σε διαπροσωπική επικοινωνία με απλό αλλά αποτελεσματικό τρόπο. 


Οι δεξιότητες στις οποίες εξετάζονται οι υποψήφιοι είναι τρεις: κατανόηση γραπτού λόγου, κατανόηση προφορικού λόγου και παραγωγή προφορικού λόγου. Οι υποψήφιοι δεν εξετάζονται στην παραγωγή γραπτού λόγου. 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τα έντυπα των αιτήσεων και όλα τα σχετικά έγγραφα για τη συμμετοχή στις εξετάσεις από τη Γραμματεία του ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ. (τηλ. 26510 09153, fax: 26510 09229, e-mail: langcntr@cc.uoi.gr, Δ/νση: Διεθνές Κέντρο Ελληνικής Παιδείας-Παράδοσης & Επαγγελματικής Εκπαίδευσης "Σταύρος Νιάρχος", 1ος όροφος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]